2019

25.02.2020. 13:52

Lideri društvene odgovornosti 2019

Autor: Nova Ekonomija

BUSINESS INFO GROUP

Aktivni rad sa studentima  Naša medijska kuća u fokusu svog društveno odgovornog angažovanja godinama unazad ima studente, zato što smatramo da naš angažman tu ima najviše smisla i najviše efekta. ...

Foto: BIG

2019

25.02.2020. 13:52

Aktivni rad sa studentima 

Naša medijska kuća u fokusu svog društveno odgovornog angažovanja godinama unazad ima studente, zato što smatramo da naš angažman tu ima najviše smisla i najviše efekta. Časopis Nova ekonomija i portal istog imena promovišu rad, usavršavanje, obrazovanje i kompetenciju, trudimo se da zainteresujemo najbolji i najproduktivniji segmemt društva i zato smo angažovani na raznim vrstama obuka, treninga i motivacionih predavanja za studente kao buduće akademske građane.

Business Info Group godinama unazad organizuje niz obuka, seminara, treninga, predavanja i motivacionih govora za studente širom Srbije na različite teme: kako nastupati i javnosti, kako se pripremiti za razgovor za posao, kako započeti sopstveni biznis, kako napredovati u kompanijskoj hijerarhiji, zatim kurseve ekonomskog novinarstva, kao i godišnji trodnevni YES biznis forum za mlade zaposlene u kompanijama, uz besplatno prisustvo studenata. Veliki deo naših treninga pomaže studentima da razviju takozvane „meke“ veštine koje će im u poslu, ali i u životu biti izuzetno potrebne, a u našem obrazovnom sistemu im se gotovo uopšte ne posvećuje pažnja.

Naša medijska kuća posvećena je društveno odgovornom poslovanju, a posebna ciljna grupa su joj mladi obrazovani i ambiciozni ljudi, koji žele da se usavršavaju i da na pošten način, svojim trudom i talentom, grade buduću karijeru. U tom cilju pozivamo kolege iz drugih redakcija, direktore kompanija i banaka, preduzetnike, profesore univerziteta, različite javne ličnosti da nam se pridruže i da svojim predavanjima i razgovorima sa studentima podele sa njima iskustva i daju savete za usavršavanje i dobar početak karijere.

Naša medijska kuća izdaje godišnju ediciju „Lideri društvene odgovornosti“ u kojoj kompanije iznose svoje društveno odgovorne aktivnosti, a novac koji na taj način prikupimo, koristimo za pokriće troškova organizacije naših seminara i obuka za studente. Tako se praktično multiplikuje i efekat društveno odgovornog rada samih kompanija koje na ovaj način posredno pomažu dalje edukativne aktivnosti.

Sarađujemo i sa različitim organizacijama, pre svega studentskim kao što je AIESEC, za čije studente radimo seminare i motivacione govore po celoj Srbiji, potom sa Libekom, gde držimo tokom jednog semestra godišnje školu ekonomskog novinarstva i studentima dovodimo u goste kolege novinare iz različitih redakcija, potom sa Startap centrom, Zemljom znanja i mnogim drugim organizacijama.

Jednom godišnje organizujemo YES forum na kome mladi perspektivni zaposleni iz kompanija i studenti završnih godina fakulteta kojima plaćamo sve troškove, tokom tri dana imaju priliku da čuju poznate biznismene, bankare, novinare, javne ličnosti i da sa njima razgovaraju o razvoju karijere, napredovanju, društvenom angažmanu itd. 

Business Info Group je organizovala i niz kurseva ekonomskog novinarsatva na kojima se uče osnove zanata za buduće novinare, ali i PR menadžere i sve zainteresovane studente. Novinari sa dugogodišnjim iskustvom i profesori ekonomije prenose im znanja o osnovnim ekonomskim pojmovima, o tome gde da traže podatke, kako da proveravaju informacije, koja su osnovna pravila ekonomskog novinarstva, kako od suvoparnih podataka da naprave zanimljivu priču… Naša polazna pretpostavka bila je da sa jedne strane u srpskim medijima nema dovoljno ekonomskih novinara, a sa druge strane postoji velika potreba publike da bude obaveštena o temama od kojih se živi i koje se tiču svih nas.

Ono što je za nas bilo pozitivno iznenađenje, jeste činjenica da se na svaki poziv za 15 raspoloživih mesta po kursu javljalo između 50 i 100 zainteresovanih polaznika, pa ćemo zbog toga ove kurseve nastaviti i ubuduće.

Business Info Group izdala je i brošuru „Važno je pobediti“ sa nizom praktičnih životnih i poslovnih saveta za mlade ljude, ne nužno studente već sve mlade, koji im mogu pomoći da se lakše snađu bar na početku svog profesionalnog i životnog putovanja. Napisana je na jednostavan i prijemčiv način, a obrađuje teme u kojima mladi ljudi nemaju dovoljno iskustva. Ovu brošuru delimo besplatno na svim našim događajima namenjenim studentima i mladima uopšte.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.