Šest oblasti u kojima je najbolje započeti sopstveni biznis

14.11.2017. 15:00 0

Ukoliko želite da uložite svoj novac i započnete biznis, ili jednostavno da se zaposlite, portal Inc je napravio listu najperspektivnijih oblasti.

Evo koje su to oblasti:

1. Servisi za zdravlje na daljinu - Telemedicina 

Istraživači očekuju da će ova industrija porasti za oko 39 odsto od sada do 2020. godine. U međuvremenu raste tržište elektronskih uređaja, kombinovano sa željom da se smanje medicinski troškovi i sve veći broj starije populacije (u svim delovima sveta). 

Lekari budućnosti će morati da postanu tumači podataka, uz pomoć tehničkih pomagala i da daju dijagnozu stanja kao i odgovarajuću terapiju. 

2. Softver za snimanje filma 

Potreba za ovakvim softverom ne dolazi samo iz Holivuda, već i od onih koji razvijaju video-igrice i u oblastima medicine i nauke. Veruje se da će do 2019. godine ova industrija porasti za 43 odsto. 

3. Programi društvenih igara 

Sećate se društvene zaraze "Farmville"? Istraživačka kompanije "IBIS World" misli da će društvene igre kao što je upravo "Farmville" tek doživeti bum i da će rasti za 12 odsto svake godine. Rast je podstaknut sve većim brojem konekcija širom sveta i pametnih telefona. 

4. Proizvodi za negu kože - podmlađivanje 

Nije u pitanju samo kozmetika, već i razni drugi produkti koji podmlađuju i ulepšavaju. Podstaknuti su sve većom opsednutošću mladošću. Budućnost koja se prognozira za ovakve proizvode jeste rast od 6 odsto godišnje do 2020. godine. 

5. "Peertopeer" deljenje materijala 

Ili kako bismo mi slobodno preveli od prijatelja do prijatelja, ovakvi servisi za deljenje porasli su u proteklih pet godina, ali ova oblast ima još dosta prostora za proširenje. "IBIS World" predviđa da će industrija rasti oko 39 odsto godišnje do 2020. godine. 

6. Personalizovana medicina 

Od medicine se u budućnosti dosta očekuje. Postoji potreba za boljim sredstvima za dijagnostifikovanje bolesti. Da ne pominjemo sve veću raspostranjenost raka. Istraživači očekuju da će ova oblast do 2022. godine rasti 11,8 odsto godišnje.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale pri?e i analize

Lista najskupljih i najjeftinijih plaža sveta

Luksuzni životni stil kao svoju suštinu ima uživanje u životu, odnosno najboljim iskustvima koja su vam ponuđena… Često se skupocene stvari povezuju sa uživanjem u životu, ali, ne mora uvek nešto ...

17.03.2018. 09:51 LUXLife Detaljnije

NASA: Svemir menja gene

Preliminarni rezultati iz studije NASA "Blizanci" otkrilo da se sedam odsto gena astronauta Skota Kelija nije vratilo u normalu dve godine posle njegovog povratka na Zemlju, prenosi CNN. Studija j...

16.03.2018. 14:28 FoNet Detaljnije

Deset najskupljih vina na svetu

U koju svrhu-svima nam je poznato. Kod kuće uz porodicu ili prijatelje, u različitim prilikama, za male ili velike proslave ili u verskim ceremonijama, vino je oduvek bilo na našim stolovima. Pon...

10.03.2018. 09:00 LuxLife Detaljnije