43 istinitih priča o neplodnosti u Antologiji priča o neplodnosti

09.03.2018. 09:17 NE 0

Bilo je teško ponovo prolaziti kroz taj bolan period života, koji se često mogao nazvati paklom, kako bismo napisali ovu knjigu, navela je grupa autora - članova foruma Kutak, onlajn zajednice, govoreći o tome kako je nastala knjiga Antologija priča o neplodnosti 1.

Ona sadrži 43 istinite priče parova u vrtlogu neplodnosti, što je čini jedinstvenim izdanjem u Srbiji.

Ovo je, kažu oni, prirodan nastavak onoga čime se onlajn zajednica Forum Kutak najviše bavi i zbog čega je, pre deset godina, i nastala. U pitanju je tema neplodnosti, odnosno međusobna podrška ženama i svim onim parovima koji se suočavaju sa izazovima začeća. Svi autori tekstova, članovi Kutka, potpisani su nadimcima koje koriste na Forumu.

"U ovoj knjizi nećete naći velikane reči, opisa i izraza. U njoj se nalazi samo i jedino život, naš život, opisan onako kako smo najbolje mogli, umeli i znali. Bilo je teško ponovo prolaziti kroz taj bolan period života, koji se često mogao nazvati paklom, kako bismo napisali ovu knjigu. Ipak, knjiga je napisana zbog vas kojih u Srbiji ima 400.000, koji trenutno idete stazom pakla kojom smo mi gazili, s verom da će vam doneti ohrabrenje, nadu i snagu da izdržite do pobede. Knjiga je namenjena i vama koji nikada, na sreću, nećete biti i niste deo priče zvana neplodnost, kako biste bolje sagledali i razumeli našu borbu", kažu oni.

Forum Kutak, onlajn zajednica

Antologija priča o neplodnosti 1 je zaživela je zahvaljujući radu mnogih ljudi. Tokom desetogodišnjeg rada Foruma organizovani su mnogi projekti i akcije. Na tom dugačkom spisku rodila se ideja za izdavanjem knjige, u kojoj bi članovi Kutka napisali svoje iskustvo o prolasku kroz svet neplodnosti.

Primerak možete da naručite OVDE, a sav prihod od prodatih knjiga namenjen je štampanju dva nova naslova Priče o usvajanju i Antologije 2.

"Nadamo se da će Vam informacije sa foruma Kutak, kao i naša iskustva u knjizi, biti blagoslov i izvor neizmerne radosti u budućnosti", poručuju iz Kutka.

O forumu Kutak

Ideja za osnivanje foruma Kutak potekla je od male grupe žena koja je tragala za adekvatnim informacijama, razumevanjem i podrškom u borbi koja im je bila zajednička, u borbi protiv neplodnosti!

Znajući da je neprocenjivo imati nekoga sa kim možemo podeliti sve probleme u toj borbi, a kasnije i radosti u trudnoći i roditeljstvu...

Forum Kutak je započeo svoj život 1. januara 2008. godine. Neprofitabilan je i jedini cilj mu je međusobna podrška.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale pri?e i analize

Evo zašto kafu ne treba piti na prazan želudac

Prvo što uradite ujutro je da popijete kafu - na prazan želudac? Niste jedini, jer mnogi imaju tu nezdravu naviku, piše portal Zadovoljna.hr. Svi znamo da kafa na prazan želudac šteti zdravlju, a...

19.03.2018. 15:46 Zadovoljna.hr Detaljnije

Lista najskupljih i najjeftinijih plaža sveta

Luksuzni životni stil kao svoju suštinu ima uživanje u životu, odnosno najboljim iskustvima koja su vam ponuđena… Često se skupocene stvari povezuju sa uživanjem u životu, ali, ne mora uvek nešto ...

17.03.2018. 09:51 LUXLife Detaljnije

NASA: Svemir menja gene

Preliminarni rezultati iz studije NASA "Blizanci" otkrilo da se sedam odsto gena astronauta Skota Kelija nije vratilo u normalu dve godine posle njegovog povratka na Zemlju, prenosi CNN. Studija j...

16.03.2018. 14:28 FoNet Detaljnije