Deseto jubilarno izdanje Weekend Media Festivala

20.09.2017. 13:51 weekendmediafestival 0

Još jedan dan nas deli od početka Weekend Media Festivala, najvećeg događaja za medijsku i komunikacijsku industriju u jugoistočnoj Evropi koji se održava od 21. do 24. septembra u okviru stare Tvornice duvana u Rovinju. Svoje jubilarno deseto izdanje Weekend Media Festival obeležiće uz najkvalitetniji i najbogatiji program do sada, zanimljive predavače, brojne panele i radionice u kojima će uživati preko 4500 učesnika.

Među brojnim predavanjima ističe se ONE ON ONE: Kako dobiti veliku publiku za ozbiljne vesti, na kome će Jon Laurence, urednik nagrađivanog odeljenja za digital na britanskom Channel 4, objasniti kako osvojiti pažnju publike od 16 i 34 godine na platformama koje koriste uz vrlo ozbiljne i zahtevne vesti. 

Na panelu "Baby You Can Drive My Car" predstavnici Uber-a, FlixBus-a, Nextbike-a, Tur-a i HEP-a raspravljaće o budućnosti transporta, alternativnim rešenjima i novim modelima usluga prevoza. 

Za ovo jubilarno izdanje Weekenda, posetioci će moći da isprobaju nekoliko alternativnih oblika prevoza po Rovinju. Jedna od njih je ubeRIŠKA, Uberova usluga vožnje rikšom koja će biti besplatna i dostupna samo tokom Weekenda, kao i jednokratna promocija Tura koji će po prvi put ponuditi svoje usluge u Hrvatskoj. Dodatne dve opcije prevoza osiguraće Rog Pony i Nextbike koji će omogućiti besplatno korišćenje bicikala. 

Deo programa jubilarnog Weekenda biće posvećen nordijskim zemljama koje se smatraju uzorom razvoja, novih tehnologija i regionalne saradnje. O nordijskoj praksi govoriće Mary Gestrin iz Nordijskog veća ministara, dok će Andres Granberg  reći više o Facebook-ovom ulaganju u Švedsku koje je bilo prekretnica za nordijske zemlje. 


Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale pri?e i analize

Evo zašto kafu ne treba piti na prazan želudac

Prvo što uradite ujutro je da popijete kafu - na prazan želudac? Niste jedini, jer mnogi imaju tu nezdravu naviku, piše portal Zadovoljna.hr. Svi znamo da kafa na prazan želudac šteti zdravlju, a...

19.03.2018. 15:46 Zadovoljna.hr Detaljnije

Lista najskupljih i najjeftinijih plaža sveta

Luksuzni životni stil kao svoju suštinu ima uživanje u životu, odnosno najboljim iskustvima koja su vam ponuđena… Često se skupocene stvari povezuju sa uživanjem u životu, ali, ne mora uvek nešto ...

17.03.2018. 09:51 LUXLife Detaljnije

NASA: Svemir menja gene

Preliminarni rezultati iz studije NASA "Blizanci" otkrilo da se sedam odsto gena astronauta Skota Kelija nije vratilo u normalu dve godine posle njegovog povratka na Zemlju, prenosi CNN. Studija j...

16.03.2018. 14:28 FoNet Detaljnije