Gradi se novi BIG-ov spektakularni stambeno poslovni objekat u Njujorku

11.03.2018. 10:26 Gradnja 0

Dva asimetrična objekta različite materijalizacije – bronza i travertin – koja će biti spojena mostom na najvećoj visini, krasiće vizuru zapadnog Čelzija,  prenosi portal Gradnja.

Nedavno su predstavljeni prvi prikazi budućeg objekta koji će izvesti arhitektonska firma Bjarke Ingels Group (BIG), po narudžbini grupe HFZ Capital.

Lokacija objekta nazvanog The Eleventh je u zapadnom Čelziju, u neposrednoj blizini 11. avenije.

Stambeno-poslovni kompleks se sastoji od dva asimetrična objekta koji su međusobno povezana mostom. Objekti će biti izgrađeni u zanimljivoj kombinaciji bronze i travertina, piše Designboom.

Osim što će The Eleventh predstavljati prvi BIG-ov objekat ovog tipa u Njujorku, ujedno će biti i prvi hotel u urbanom okruženju lanaca hotela Six Senses.

Hotel će biti smešten u istočnoj kuli, u u kojoj će se nalaziti i 87 smeštajnih jedinica, dok će zapadna kula u potpunosti biti rezidencijalna, sa 149 apartmana.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale pri?e i analize

Evo zašto kafu ne treba piti na prazan želudac

Prvo što uradite ujutro je da popijete kafu - na prazan želudac? Niste jedini, jer mnogi imaju tu nezdravu naviku, piše portal Zadovoljna.hr. Svi znamo da kafa na prazan želudac šteti zdravlju, a...

19.03.2018. 15:46 Zadovoljna.hr Detaljnije

Lista najskupljih i najjeftinijih plaža sveta

Luksuzni životni stil kao svoju suštinu ima uživanje u životu, odnosno najboljim iskustvima koja su vam ponuđena… Često se skupocene stvari povezuju sa uživanjem u životu, ali, ne mora uvek nešto ...

17.03.2018. 09:51 LUXLife Detaljnije

NASA: Svemir menja gene

Preliminarni rezultati iz studije NASA "Blizanci" otkrilo da se sedam odsto gena astronauta Skota Kelija nije vratilo u normalu dve godine posle njegovog povratka na Zemlju, prenosi CNN. Studija j...

16.03.2018. 14:28 FoNet Detaljnije