Kafeterija i pržionica kafe u Melburnu spaja ljubav prema dizajnu i kafi

06.08.2017. 06:01 Lux Life 0

Kafeterija i pržionica kafe Au79, spaja dizajn, funkcionalnost i ljupku gostoprimljivost u jednom prostoru, piše portal Lux Life.

Ovaj raj za ljubitelje dobre kafe nalazi se u nekadašnjoj automobilskoj radionici u Melburnu. 

Kafeterija

Mim Design studio transformisao je ovaj prostor od 600 m2 u prefinjenu botaničku baštu u zatvorenom, koja je ispunjena bujnim biljkama, zemljanim tonovima i živahnim zelenilom, što je inspirisano ljubavlju prema kafi.

Dizajnerski brif nagovestio je da arhitekura i enterijeri moraju biti poput zlata, odnosno dragoceni i neprocenjivi, a Mim Design studio je to postigao sa lakoćom, upotrebom fundamentalnih principa dizajna iz prošlosti i sadašnjosti.

kafeterija2

Prirodna svetlost ispunjava ovaj prostor, koji nudi nekoliko udobnih delova – nežni rumeni tonovi i prilagođeni završni detalji daju mu dodir ženstvenosti, dok ručno ilustrovani zid kog krase biljke kafe i listovi, sa svojom paletom zelenih i plavih tonova unosi u njega pravo raspoloženje.

kafeterija3

Originalna vrata garaže i dalje su ostala netaknuta, akcentujući pink stolove koji su delo Billiani brenda, bankete u obliku guma i terrazzo podove. Ovo nije mesto u kom možete samo uživati u sjajnoj kafi i hrani, već prava rajska oaza autentičnosti.

kafeterija4

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale pri?e i analize