Skandal: Argentinski novinari dobili uputstvo kako da zavedu Ruskinje tokom SP u fudbalu

17.05.2018. 10:03 RTS, BBC, Twitter 0

Budite čisti, mirišite prijatno i oblačite se lepo kako bi impresionirali ruske devojke, samo su neke od preporuka u priručniku, koji je Argentinska fudbalska asocijacija podelila novinarima pred njihov put na Svetsko fudbalsko prvenstvo u Rusiji.

Priručnik je, prirodno, naišao na lavinu kritika u Argentini, posebno od samih novinara koji su se našli uvređeni što je takvo poglavlje uopšte uvršteno.

Ruskinje, poput drugih devojaka, obraćaju pažnju na to da li ste čisti, kako mirišete i kako ste obučeni. Prvi utisak im je jako važan. Ruske devojke ne vole da ih tretiraju kao objekte i mrze naporne muškarce", navodi se u priručniku, dodajući da Ruskinje treba da tretiraju kao „nešto vredno".

Još jedan savet se našao u priručniku: Vole kad muškarci preuzmu incijativu. Ako to ne znate, vežbajte na drugim ženama pre odlaska u Rusiju.

"Ruskinje su prelepe i mnogi muškarci bi hteli da spavaju sa njima. Možda i one to žele, ali one su takođe osobe koje žele da se osete važno i jedinstveno", ističe se u priručniku.

Za kraj se objašnjava: "Nemojte pitati glupa pitanja vezana za seks. Za Ruskinje, seks je veoma privatna stvar i o njemu se ne razgovara javno."

Čitavo poglavlje izazvalo je ogorčenje na društvenim mrežama i među novinarima. AFA se izvinila i pokrenula unutrašnju istragu, kojom je otkriveno da je deo materijala "odštampan greškom".

Argentinski novinari, koji su pohađali kurs ruskog i kojima su podeljeni priručnici, kažu da su zvaničnici saveza ručno cepali poglavlje iz priručnika.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale pri?e i analize

Džek Ma: Najgori radnici su siromašni ljudi

Prvi čovek Alibabe Džek Ma rekao je da su najgori radnici – siromašni ljudi. "Dajte im besplatno, misle da je zamka. Recite da je to mala investicija, oni će reći da ne mogu mnogo da zarade. Dajte...

25.05.2018. 11:07 B92 Detaljnije

Ovo su najbogatiji ljudi svih vremena

Koga god da pitate ko je najbogatiji čovek svih vremena, uglavnom ćete dobiti odgovor da je to Bil Gejts… Pa, Time magazin je odlučio da se pozabavi ovim pitanjem i sazna ko bi zaista trebalo da n...

23.05.2018. 16:28 Lux Life Detaljnije

Da li su kompanije u Srbiji spremne za GDPR?

Veliki broj kompanija u Srbiji još nije utvrdilo da li se na njih odnosi opšta uredba EU o zaštiti podataka (General Data Protection Regulation – GDPR), čija primena počinje 25. maja. Čak se i kom...

21.05.2018. 12:00 NE Detaljnije