Tri navike milijardera Vorena Bafeta koje su ga dovele do uspeha

11.01.2018. 21:04 Poslovni dnevnik 0

Sve što je postigao, postigao je navikama koje bi svi koji žele da budu uspešni trebalo da nauče.

Voren Bafet prošao je težak put kako bi od dečaka koji je sa sedam godina prodavao boce Koka Kole na ulici postao četvrti najbogatiji čovek na svetu. Plata mu iznosi 100.000 dolara mesečno, a bogatstvo mu se procenjuje na gotovo 87 milijardi dolara.

Sve što je postigao, postigao je navikama koje bi svi koji žele da budu uspešni trebalo da nauče. Ovo su, prema pisanju Tajma, neke od njih: 

1. Nikad ne prestajte da učite 

Prema rečima Čarlija Mungera sa Berkšira, Voren Bafet usmerio je svoje aktivnosti na par stvari, uz maksimalnu usredsređenost na njih. Radeći tako 50 godina, postao je ekspert u tim stvarima, baš kao što je na primer Rodžer Federer majstor u tenisu. Drugim rečima, Bafet je shvatio u čemu je dobar i konstantno radio na tome usvajajući nova znanja. 

2. Ključ je strpljenje 

U biznisu, ali i u mnogim drugim stvarima, strpljenje je važan, ako ne i presudni faktor. Bafet je znao kada treba da čeka, iako je vrlo lako mogao da popusti pod pritiskom i i "stisne obarač". Ali, umesto ishitrene odluke, "seo" je i čekao bolju ponudu koja je na kraju i došla. Strpljenje vrlo često znači - korak napred. 

3. Odajte priznanje svojim kolegama 

Svaki uspešan preduzentik nije uspeo sam. Uvek su tu bili druge uspešne kolege, radnici ili poslovni partneri koji su odradili svoj deo posla. Ako želite da pratite tragove Vorena Bafeta, nikad ne zaboravite da zahvalite ili nagradite ljude koji su vam pomogli na vašem putu do uspeha.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale pri?e i analize

Evo zašto kafu ne treba piti na prazan želudac

Prvo što uradite ujutro je da popijete kafu - na prazan želudac? Niste jedini, jer mnogi imaju tu nezdravu naviku, piše portal Zadovoljna.hr. Svi znamo da kafa na prazan želudac šteti zdravlju, a...

19.03.2018. 15:46 Zadovoljna.hr Detaljnije

Lista najskupljih i najjeftinijih plaža sveta

Luksuzni životni stil kao svoju suštinu ima uživanje u životu, odnosno najboljim iskustvima koja su vam ponuđena… Često se skupocene stvari povezuju sa uživanjem u životu, ali, ne mora uvek nešto ...

17.03.2018. 09:51 LUXLife Detaljnije

NASA: Svemir menja gene

Preliminarni rezultati iz studije NASA "Blizanci" otkrilo da se sedam odsto gena astronauta Skota Kelija nije vratilo u normalu dve godine posle njegovog povratka na Zemlju, prenosi CNN. Studija j...

16.03.2018. 14:28 FoNet Detaljnije