VIDEO Italijanski arhitekta projektovao prelepe mikro-kuće koje se grade za samo šest sati

24.11.2017. 00:05 B92 0

Sa stambenim krizama u zemljama širom sveta, arhitekte su na sebe preuzele zadatak da pronađu ekonomična rešenja.

Najpopularnija i naizgled najkorisnija od ovih rešenja je mikro-stanovanje.

Savršeni minijaturni dom

Mikro život je upravo ono što zvuči kao - minijaturni domovi - koji su dovoljno mali da održe troškove na niskom nivou, ali dovoljno veliki da odgovaraju sadržajima poput kuhinje, kupatila, spavaćih soba i trpezarijskih prostora.

Arhitekta Renato Vidal iz Italije je najnoviji koji je doskočio zadatku da napravi pristupačnu stambenu zgradu modernog dizajna i pristupačnu (cena joj je 24.000 funti ili 32.810 dolara) u pljosnatom kućištu za čiju izgradnju je potrebno samo 6-7 sati. 

Elegantne i ekološki prihvatljive

I dok stil nije nešto što je neophodnost, Vidal je uspeo da te male kuće napravi izuzetno elegantnim i ekološki prihvatljivim. 

Inovativne kuće M.A.Di, koje su napravljene u fabrici, kompletno spakovane, a zatim se lako transportuju do skoro svake lokacije, mogu se izgraditi bez potrebe za izgradnjom betonskih temelja. 

"Najbolji deo? Proces montaže zahteva samo tri osobe i nekoliko sati ručnog rada. A za one koji žele da žive zeleno, eko-frendli kuća ima kapacitet da postane u potpunosti energetski nezavisna sa solarnim panelima, LED osvetljenjem i sistemima sive vode. 

Izgradnja jednostavna

Izgradnja kuće je jednostavna, kao što se odvija svaki modul, kretanje od krova, dodavanje unutrašnjih zidova i podova i prozora. Svi osnovni modeli uključuju kupatilo, kuhinjske priključke i tehničke instalacije i garanciju isporuke od 60 dana. 

Mala kuća je dostupna u raznim veličinama zavisno od budžeta i potrebnog prostora. Trenutno se opcije kreću od male kuće veličine 27 kvadratnih metara po ceni od 24.800 funti do porodične kuće veličine 84 kvadratnih metara sa dvostepenim stepeništem koji će vas koštati 54.900 funti. 

A ako ikada odlučite da vam je potrebna promena scenografije, kuća M.A.Di se lako može srušiti i preseliti na novu lokaciju.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale pri?e i analize

Evo zašto kafu ne treba piti na prazan želudac

Prvo što uradite ujutro je da popijete kafu - na prazan želudac? Niste jedini, jer mnogi imaju tu nezdravu naviku, piše portal Zadovoljna.hr. Svi znamo da kafa na prazan želudac šteti zdravlju, a...

19.03.2018. 15:46 Zadovoljna.hr Detaljnije

Lista najskupljih i najjeftinijih plaža sveta

Luksuzni životni stil kao svoju suštinu ima uživanje u životu, odnosno najboljim iskustvima koja su vam ponuđena… Često se skupocene stvari povezuju sa uživanjem u životu, ali, ne mora uvek nešto ...

17.03.2018. 09:51 LUXLife Detaljnije

NASA: Svemir menja gene

Preliminarni rezultati iz studije NASA "Blizanci" otkrilo da se sedam odsto gena astronauta Skota Kelija nije vratilo u normalu dve godine posle njegovog povratka na Zemlju, prenosi CNN. Studija j...

16.03.2018. 14:28 FoNet Detaljnije