Čelnici Rima na sudu zbog neugledne novogodišnje jelke nazvane Šugavko

20.12.2017. 09:57 N1 0
Rimski Šugavko je na društvenim mrežana proglašen najružnijim božićnim drvom na svetu FOTO: Instagra Rimski Šugavko je na društvenim mrežana proglašen najružnijim božićnim drvom na svetu FOTO: Instagra

Slučaj neugledne rimske novogodišnje jelke dobiće sudski epilog, jer su udruženja za zaštitu potrošača od suda nadležnog za javnu potrošnju zatražila istragu o mogućem rasipanju gradskog novca na božićnu dekoraciju koja je razočarala Rimljane.

Sporno božićno stablo je 21 metar visoka smreka doneta u Rim s Dolomita, koja je odmah izazvala talas kritika jer izgleda jadno, naročito u poređenju sa blještavim i raskošnim jelkama postavljenim u Milanu, večnom suparniku Večnog Grada.

Udruženja u svojoj prijavi sudu nadležnom za trošenje sredstava iz javnih proračuna, traže otvaranje istrage kako bi se utvrdilo je li nabavkom ovakvog "gotovo mrtvog" stabla načinjena šteta proračunu, odnosno jesu li sredstva bačena na štetu drugih usluga i potreba javnosti.

Za rimsku božićnu smreku navodno je plaćeno 50.000 evra, bez javnog tendera, a to je gotovo tri puta više nego prošle godine, tvrde rimski građanski aktivisti.

Udruženja potrošača su, osim istrage, zatražila i uklanjanje "očito mrtve smreke, koja je sramotan prizor za građane i turiste" sa trga u centru Rima.

Gradsku božićnu jelku postavljenu na rimskoj Piazzi Veneziji, Rimljani upoređuju sa četkom za čišćenje toaleta i prozvali su je "Šugavko". 

Rimski "Šugavko" predmet je ismevanja na društvenim mrežama i ima već i svoj Twitter nalog sa porukom "imam više pratilaca nego grančica".

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

Raste proizvodnja nafte u SAD-u

Proizvodnja nafte u SAD je u porastu i prognozira se da će ove godine premašiti proizvodnju u Saudijskoj Arabiji i Rusiji. Američka proizvodnja nafte, koja je već porasla na najviši nivo u skoro 5...

19.01.2018. 13:46 Tanjug Detaljnije