Čestitka Kim Džong Una: Cela SAD je u dometu našeg nuklearnog naoružanja

01.01.2018. 09:00 B92, Tanjug 0
Kim Džong Un, severnokorejski lider redovno preti Americi Kim Džong Un, severnokorejski lider redovno preti Americi

Severnokorejski lider Kim Džong Un izjavio je da bi SAD trebalo da budu svesne da su nuklearne snage Severne Koreje sada realnost, a ne pretnja, prenosi AP.

U novogodišnjem govoru, emitovanom na državnoj televiziji, Kim je rekao da je Severna Koreja postigla istorijski poduhvat popunjavanjem svojih nuklearnih snaga navodeći da on ima nuklearno dugme na svom stolu.

"SAD bi trebale da znaju da je dugme za nuklearno naoružanje na mom stolu. Cela SAD je u dometu našeg nukleranog naoružanja. SAD nikada ne mogu da započnu rat protiv mene i naše zemlje", rekao je Kim. 

Kako je rekao, ove godine Severna Koreja bi trebalo da se fokusira na masovnu proizvodnju nuklearnih bojevih glava i balističkih raketa za operativno raspoređivanje. 

"To oružje bi se koristilo isključivo ako je naša bezbednost ugrožena", rekao je Kim. 

Istovremeno, on je pozvao na poboljšanje odnosa sa Južnom Korejom, kao i da su Zimske olimpijske igre dobra prilika da se pokažu mogućnosti korejske nacije. 

Prema njegovim rečima Severna i Južna Koreja trebalo bi pod hitno da se nađu kako bi raspravile o slanju delegacije na ZOI. 

Kim je nosio sivo odelo i kravatu, a u govoru je spomenuo i ekonomska dostignuća i istakao važnost unapređenja životnog standarda nacije. 

Predsednik SAD Donald Tramp je na ovo Kimovo obraćanje kratko naveo:

"Videćemo".

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

Epl će platiti oko 38 milijardi dolara poreza

Američki tehnološki div Epl platiće oko 38 milijardi dolara poreza na otprilike 250 milijardi dolara novčanih rezervi koje drži van SAD, prenosi portal Seebiz. Očekuje se da će taj iznos biti najv...

18.01.2018. 14:07 Seebiz Detaljnije

Vrednost Bitkoina pala ispod 10.000 dolara

Vrednost Bitkoina pala je ispod 10.000 dolara u sredu ujutro, prvi put posle novembra. Vrednost kriptovalute je u padu 12 odsto za poslednjih 24 časa prema podacima CoinDeska, prenose američki med...

17.01.2018. 16:47 Detaljnije