Žan Klod Junker pritiska Terezu Mej da do decembra dostavi sporazum

17.11.2017. 14:26 0
Tereza Mej, britanska premijerka Tereza Mej, britanska premijerka

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker pojačao je pritisak na britansku premijerku Terezu Mej, navodeći da treba još dosta da se obavi kako bi se postigao sporazum o prvoj fazi pregovora o Bregzitu u decembru.

"Vreme teče. Nadam se da ćemo biti u stanju da dobijemo sporazum oko odredbi razvoda na Evropskom savetu u decembru, ali ima još posla da se obavi", rekao je Junker pri dolasku na evropski samit posvećen socijalnim pitanjima u Geteburgu u Švedskoj.

Tereza Mej je među 25 vođa EU prisutnih na samitu u Geteburgu, od ukupno 28 iz Unije.

Na margini tog skupa ona treba da razgovara s predsednikom saveta Donaldom Tuskom o napretku u pregovorima o Bregzitu ali takođe i sa svojim kolegama iz Irske, Poljske i Švedske.

Na poslednjem Evropskom savetu, u oktobru, evropska dvadesetsedmorica je učinila gest dobre volje prema Londonu i prihvatila da se pokrenu "interne pripreme" za buduće pregovore o komercijalnom dogovoru s Velikom Britanijom što Britanija želi da počne što pre.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

Epl će platiti oko 38 milijardi dolara poreza

Američki tehnološki div Epl platiće oko 38 milijardi dolara poreza na otprilike 250 milijardi dolara novčanih rezervi koje drži van SAD, prenosi portal Seebiz. Očekuje se da će taj iznos biti najv...

18.01.2018. 14:07 Seebiz Detaljnije

Vrednost Bitkoina pala ispod 10.000 dolara

Vrednost Bitkoina pala je ispod 10.000 dolara u sredu ujutro, prvi put posle novembra. Vrednost kriptovalute je u padu 12 odsto za poslednjih 24 časa prema podacima CoinDeska, prenose američki med...

17.01.2018. 16:47 Detaljnije