Agenti FBI pretresli kući bivšeg šefa Trampovog izbornog tima

10.08.2017. 12:03 Glas Amerike (VOA) 0
FBI vodi istragu o umešanosti Rusije i izbore u SAD FBI vodi istragu o umešanosti Rusije i izbore u SAD

Agenti Federalnog istražnog biroa pretresli su kuću bivšeg dirktora izbornog štaba predsednika Donalda Trampa krajem prošlog meseca, u okviru istrage o mešanju Rusije u prošlogodišnje predsedničke izbore. 

Pretres kuće Pola Manaforta, dugogodišnjeg republikanskog političkog operativca, koji ima duboke finansijske veze sa Rusijom i Ukrajinom, dogodio se u okolini Vašingtona, u Virdžiniji, i to bez upozorenja.Manafortovi saradnici potvrdili su da su federalni agenti izvršili pretres 26. jula i da su tom prilikom zaplenjena dokumenta i drugi materijal.

Pretres se dogodio samo nekoliko sati pošto je Manafort dobrovoljno svedočio pred senatskim odborom za obaveštajna pitanja, jednim od nekoliko kongresnih odbora koji istražuju mogući dosluh zvaničnika Trampovog izbornog štaba sa ruskim zvaničnicima, kako bi mu pomogli da pobedi na novembarskim predsedničkim izborima.

Pretres je sproveden u okviru krivične istrage, kojom rukovodi specijalni istražitelj Robert Maler.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

Cene nafte su u porastu

Indeksi na evropskim berzama su u blagom padu dok su na azijskim ostvareni dobici posle prošlonedeljnog rasta na Vol stritu. Solidne zarade korporacija i drugi pozitivni pokazatelji smanjili su ne...

19.02.2018. 14:14 Beta Detaljnije

Kalašnjikov postao privatna kompanija

Ruski proizvođač oružja Kalašnjikov od sada je većinski u rukama privatnih investitora, saopštila je ta kompanija, javila je agencija AFP. Državna firma Rostek (Rostec) saopštila je da je smanjila...

16.02.2018. 09:09 Detaljnije