Arapska aviokompanija stiže u region, traže radnike za kabinsku posadu

08.12.2017. 11:13 klix.ba 1
Poslovi u avio industriji spadaju u najplaćenije Poslovi u avio industriji spadaju u najplaćenije

Nova aviokompanija pod nazivom FlyBosnia osnovana je u Bosni i Hercegovini sa sedištem u Sarajevu.

Kako saznaje portal klix.ba, FlyBosnia traži nove zaposlene koji će raditi kao deo kabinske posade.

Sudeći prema oglasu za posao, FlyBosnia upošljava deset novih članova kabinskog osoblja. Aviokompanija je u oglasu opisana kao nova, mlada i dinamična aviokompanija sa sedištem u Sarajevu. 

Od budućih radnika očekuje se da govore engleski i bosanski jezik, dok je poznavanje arapskog jezika poželjno. 

Osnivači nove aviokompanije su predstavnica i direktor Al Shiddi grupacije Nudžejma Skenderović i Sulaiman Abdullah Al Shiddi koji je ujedno i jedan od najvećih investitora iz Saudijske Arabije. 

Informacije o tome na kojim relacijama će putnici FlyBosnie imati mogućnost da lete još nisu poznate. Pretpostavlja se kako će prve na listi biti arapske zemlje. 

Podsećamo, Al Shiddi grupacija u Sarajevu već poseduje Sarajevo City Centar i hotel Bristol, a uskoro i luksuzno naselje Poljine Hills. 

Bosna i Hercegovina nema vlastitu aviokompaniju, s obzirom na to da je BH Airlines izgubio dozvolu za rad, a potom i imovinu zbog velikih dugova.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Demir 22.02.2018. 11:59:11

    To su ljudi koji su unistili avijaciju u BiH, samo mjenjaju nazive avio kompanija i varaju ljude jer nemaju nikakvo znanje. These are the people who have destroyed the air force in BiH, just changing the names of the airline companies and cheating people because they do not have any knowledge.

Ostale vesti

Kome je osnivač Ikea ostavio svoje bogatstvo?

Osnivač kompanije Ikea Ingvar Kamprad preminuo je 27. januara. Iza sebe je ostavio najvećeg svetskog proizvođača nameštaja, tri sina i poprilično bogatstva. A možda vas zanima i ko će sve to nasle...

22.03.2018. 12:20 B92 Detaljnije