Erdogan: Sa Trampom na istoj talasnoj dužini

28.11.2017. 13:37 0
Redžep Tajip Erdogan predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan predsednik Turske

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan komentarisao je nedavni telefonski razgovor sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.

On je rekao da je to bio prvi put za duže vreme od kako su lideri Turske i SAD bili "na istoj talasnoj dužini".

Erdogan je, obraćajući se poslanicima svoje vladajuće Partije pravde i razvoja, rekao da će sa Trampom nastaviti narednih dana razgovore o pitanjima koja se tiču kurdskih boraca iz Sirije, koje Turska smatra teroristima, kao i mreži pristalica Fetulaha Gulena, kog Ankara okrivljuje za prošlogodišnji neuspeli državni udar. 

Turski zvaničnici su prošle godine objavili da je Tramp rekao Erdoganu tokom telefonskog razgovora 24. novembra da će SAD obustaviti da oružjem snabdevaju kurdske borce u Siriji. 

"Prvi put posle dužeg vremena, postignuta je ista talasna dužina", naglasio je Erdogan, preneo je AP.


Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

Cena nafte raste neverovatnom brzinom

Cena fjučersa severnomorske nafte "brent" za isporuku u junu skočila je za 1,0 odsto na 74,23 dolara za barel u trgovanju na londonskoj berzi ICE Fjučers Evropa . Poslednji put kada je "brent" dos...

19.04.2018. 13:46 Tanjug Detaljnije

Dolarski indeks trgovao na 89,49 poena

Američki dolar je zadržao dobitke nakon uspona sa tronedeljnog minimuma. Jenjavanje bojazni od trgovinskog rata ponovo je podstaklo tražnju za rizičnijom imovinom među investitorima.  Dolarski in...

19.04.2018. 10:07 B92 Detaljnije