Facebook greškom cenzurisao fotografiju renesansne skulpture

10.01.2017. 09:51 Radio Sarajevo 0
Facebook se izvinio Facebook se izvinio

Facebook se našao na udaru javnosti nakon što je cenzurisao fotografiju renesansne skulpture Neptuna koja krasi Trg Mađore u italijanskom gradu Bolonji.

Prateći svoja pravila o moralnosti sadržaja, ova društvena mreža odlučila je da ukloni fotografiju spomenute skulpture koju je postavila lokalna spisateljica Elisa Barbari kako bi putem Facebook oglasa promovisala stranicu o lepotama ovog italijanskog grada. 

Skulpturu, jedan od simbola Bolonje, Facebook je zabranio jer krši pravila oglašavanja i prikazuje eksplicitni seksualni sadržaj, uz "preterano prikazivanje tela i nepotrebno se koncentriše na izvesne delove tela". 

Ovakav sadržaj Facebook ne dozvoljava čak ni kada je on postavljen u umetničke ili edukativne svrhe, objasnila je kompanija. 

Nedugo nakon blokiranja fotografije Neptuna i nakon što se vlasnica sporne stranice pobunila, Facebook se izvinio. Za Mashable je potvrđeno da je ipak bila reč o grešci. 

Fotografija ove skulpture ne krši nikakva pravila, pa će oglas za stranicu koji je koristi ipak biti odobren.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

Cene nafte su u porastu

Indeksi na evropskim berzama su u blagom padu dok su na azijskim ostvareni dobici posle prošlonedeljnog rasta na Vol stritu. Solidne zarade korporacija i drugi pozitivni pokazatelji smanjili su ne...

19.02.2018. 14:14 Beta Detaljnije

Kalašnjikov postao privatna kompanija

Ruski proizvođač oružja Kalašnjikov od sada je većinski u rukama privatnih investitora, saopštila je ta kompanija, javila je agencija AFP. Državna firma Rostek (Rostec) saopštila je da je smanjila...

16.02.2018. 09:09 Detaljnije