Facebook greškom cenzurisao fotografiju renesansne skulpture

10.01.2017. 09:51 Radio Sarajevo 0
Facebook se izvinio Facebook se izvinio

Facebook se našao na udaru javnosti nakon što je cenzurisao fotografiju renesansne skulpture Neptuna koja krasi Trg Mađore u italijanskom gradu Bolonji.

Prateći svoja pravila o moralnosti sadržaja, ova društvena mreža odlučila je da ukloni fotografiju spomenute skulpture koju je postavila lokalna spisateljica Elisa Barbari kako bi putem Facebook oglasa promovisala stranicu o lepotama ovog italijanskog grada. 

Skulpturu, jedan od simbola Bolonje, Facebook je zabranio jer krši pravila oglašavanja i prikazuje eksplicitni seksualni sadržaj, uz "preterano prikazivanje tela i nepotrebno se koncentriše na izvesne delove tela". 

Ovakav sadržaj Facebook ne dozvoljava čak ni kada je on postavljen u umetničke ili edukativne svrhe, objasnila je kompanija. 

Nedugo nakon blokiranja fotografije Neptuna i nakon što se vlasnica sporne stranice pobunila, Facebook se izvinio. Za Mashable je potvrđeno da je ipak bila reč o grešci. 

Fotografija ove skulpture ne krši nikakva pravila, pa će oglas za stranicu koji je koristi ipak biti odobren.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

Cena nafte raste neverovatnom brzinom

Cena fjučersa severnomorske nafte "brent" za isporuku u junu skočila je za 1,0 odsto na 74,23 dolara za barel u trgovanju na londonskoj berzi ICE Fjučers Evropa . Poslednji put kada je "brent" dos...

19.04.2018. 13:46 Tanjug Detaljnije