Facebook greškom cenzurisao fotografiju renesansne skulpture

10.01.2017. 09:51 Radio Sarajevo 0
Facebook se izvinio Facebook se izvinio

Facebook se našao na udaru javnosti nakon što je cenzurisao fotografiju renesansne skulpture Neptuna koja krasi Trg Mađore u italijanskom gradu Bolonji.

Prateći svoja pravila o moralnosti sadržaja, ova društvena mreža odlučila je da ukloni fotografiju spomenute skulpture koju je postavila lokalna spisateljica Elisa Barbari kako bi putem Facebook oglasa promovisala stranicu o lepotama ovog italijanskog grada. 

Skulpturu, jedan od simbola Bolonje, Facebook je zabranio jer krši pravila oglašavanja i prikazuje eksplicitni seksualni sadržaj, uz "preterano prikazivanje tela i nepotrebno se koncentriše na izvesne delove tela". 

Ovakav sadržaj Facebook ne dozvoljava čak ni kada je on postavljen u umetničke ili edukativne svrhe, objasnila je kompanija. 

Nedugo nakon blokiranja fotografije Neptuna i nakon što se vlasnica sporne stranice pobunila, Facebook se izvinio. Za Mashable je potvrđeno da je ipak bila reč o grešci. 

Fotografija ove skulpture ne krši nikakva pravila, pa će oglas za stranicu koji je koristi ipak biti odobren.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

Sve zemlje EU će morati da uvedu evro

Danska, a i ostale članice EU, možda će uskoro biti primorane da uvedu evro. Iako su Danci već izglasali na referendumu da ne žele evro, Evropska komisija će izgleda prisiliti tu skandinavsku zeml...

26.05.2017. 05:58 B92 Detaljnije

Dolar ostaje blizu svog maksimuma

Dolar se zadržao blizu šestoipomesečnog minimuma u sredu, a fokus investitora se prebacio sa američke političke scena na monetarnu politiku. Fokus se pomerio nakon izjave jednog zvaničnika Federal...

25.05.2017. 11:28 Tanjug Detaljnije