Hakovana platforma za rudarenje bitkoina sa sedištem u Sloveniji

07.12.2017. 14:50 Tanjug 0
Incident je prijavljen nadležnim organima Incident je prijavljen nadležnim organima

Platforma za rudarenje bitkoina sa sedištem u Sloveniji Najs heš (NiceHash) je hakovana, a sumnja se da je ukradeno više desetina miliona dolara.

"Platforma Najs heš sprovodi istragu o kršenju bezbednosti i obustaviće poslovanje na 24 časa dok ne utvrdi koliko bitkoina je ukradeno", saopšteno je iz te kompanije, javlja američka agencija AP.

Istraživačka kompanija Coindesk navodi da je ukradeno oko 4.700 bitkoina, čija je vrednost skoro 66 miliona dolara, pošto je kriptovaluta dostigla rekordnu cenu od 14.000 dolara. 

"Incident je prijavljen nadležnim vlastima i policijskim organima, i sa njima sarađujemo", navodi se u saopštenju Najs heša, uz apel korisnicima da promene svoje šifre.


Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

Cene nafte su u porastu

Indeksi na evropskim berzama su u blagom padu dok su na azijskim ostvareni dobici posle prošlonedeljnog rasta na Vol stritu. Solidne zarade korporacija i drugi pozitivni pokazatelji smanjili su ne...

19.02.2018. 14:14 Beta Detaljnije

Kalašnjikov postao privatna kompanija

Ruski proizvođač oružja Kalašnjikov od sada je većinski u rukama privatnih investitora, saopštila je ta kompanija, javila je agencija AFP. Državna firma Rostek (Rostec) saopštila je da je smanjila...

16.02.2018. 09:09 Detaljnije