Hojt Brajan Ji završava mandat zamenika pomoćnika državnog sekretara

10.01.2018. 15:48 Glas Amerike 0
Hojt Brajan Ji, zvaničnik američke administracije zadužen za jugoistočnu Evropu Hojt Brajan Ji, zvaničnik američke administracije zadužen za jugoistočnu Evropu

Hojt Brajan Ji završava mandat na položaju zamenika pomoćnika američkog državnog sekretara za centralnu i južnu Evropu, koji obavlja od septembra 2013. godine, preneo je danas Glas Amerike.

Televizija Al Džazira prethodno je objavila da je Hojt Ji podneo ostavku, a mediji su spekulisali i da bi mogao da preuzme dužnost ambasadora SAD u jednoj od država zapadnog Balkana.

"Kao što znate američke diplomate menjaju pozicije na svakih par godina, u okviru normalnog procesa raspodele zaduženja. Zamenik pomoćnika državnog sekretara Ji obavljao je tu dužnost više od četiri godine", naveo je portparol Stejt departmenta, uz napomenu da za sada nema saopštenja o njegovom narednom zaduženju.

U pisanoj izjavi, dostavljenoj Glasu Amerike, navodi se i da je Stejt department zahvalan Hojtu Jiu na "dugodišnjoj službi i posvećenosti položaju " i da mu želi dobro na narednom zaduženju.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti