Ilon Mask šalje automobil u svemir, a firma mu beleži najveće kvartalne gubitke

08.02.2018. 12:21 B92 0
Ilon Mask se ne brine za to Ilon Mask se ne brine za to

Proizvođač električnih automobila Tesla motors saopštio je da je zabeležio najveći kvartalni gubitak do sada.

Kako prenose mediji saopštenje kompanije, minus je bio 675, 4 miliona dolara, što je mnogo više nego u istom periodu prošle godine kada je iznosio 121 milion dolara.

Istovremeno, prihodi kompanije porasli su sa 2,8 na 3,3 milijarde dolara. 

Budućnost Tesle zavisi od Modela 3, čija je proizvodnja i dalje pod pritiskom. Kompanija se ipak nada da će do kraja prvog tromesečja izbaciti bar 2.500 komada. 

Osnivač kompanije Ilon Mask kaže da je od zacrtanih 5.000 automobila nedeljno, svakim danom sve dalje. 

Model 3 se prodaje u u SAD po ceni od 35.000 dolara. Uprkos ovakvim rezultatima, akcije Tesle su i dalje na ceni i ta kompanija je druga najvrednija u SAD, odmah iza Dženeral motorsa. 

Mask ipak, ima razlog za slavlje - uspešno je poslao svoj automobil Tesla roudster u svemir, a prašina od tog lansiranja još se nije slegla.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

Cene nafte su u porastu

Indeksi na evropskim berzama su u blagom padu dok su na azijskim ostvareni dobici posle prošlonedeljnog rasta na Vol stritu. Solidne zarade korporacija i drugi pozitivni pokazatelji smanjili su ne...

19.02.2018. 14:14 Beta Detaljnije

Kalašnjikov postao privatna kompanija

Ruski proizvođač oružja Kalašnjikov od sada je većinski u rukama privatnih investitora, saopštila je ta kompanija, javila je agencija AFP. Državna firma Rostek (Rostec) saopštila je da je smanjila...

16.02.2018. 09:09 Detaljnije