Izraelska firma tužila Apple jer je nelegalno iskoristio njenu tehnologiju za dva nova iPhone-a

09.11.2017. 11:04 Beta 0
Radi se o modelima iPhone 7 plus i iPhone 8 plus Radi se o modelima iPhone 7 plus i iPhone 8 plus

Jedna izraelska kompanija tužila je američki tehnološki gigant Apple da je nelegalno iskoristio njenu tehnologiju za dva nova modela iPhone-a.

Kompanija Corephotonics sa sedištem u Tel Avivu tvrdi da novi telefoni "iPhone 7 plus" i "iPhone 8 plus" imaju usavršene kamere koje je dizajnirala ta kompanija osnovana 2012. godine, prenose izraelski mediji.

Tužbi podnetoj sudu u Kaliforniji prethodio je spor sa Samsungom, u kome je Apple dobio odštetu od 120 miliona dolara, navode isti izvori.

Izraelska kompanija tvdi da se nove iPhone kamere sastoje od tehnologije čija je upotreba kršenje četiri njena patenta.

U tužbi je navedeno da je izraelska kompanija uspostavila kontakt s kompanijom Apple na samom početku da bi se diskutovalo o detaljima strateškog parnerstva.

Dok prepiska traje, tvrdi izraelska kompanija, ugovori o licenci na osnovu koga bi Apple mogao legalno da iskoristi tehnologiju dualnih objektiva u svojim najnovijim modelima nikada nisu postignuti, ni u potpunosti dogovoreni.

U tužbi se takođe navodi da je Apple iskoristio svoj status poznate kompanije da vređa osnivača Corephotonics-a Davida Mendlovica ne bi li ga odvratio od tužbe, odbacujući patente i podsećajući ga da borba protiv svakog prekršaja Apple-a može da košta izraelsku kompaniju vremena i miliona dolara.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti