Kongres SAD traži da se razjasni saradnja Srbije i Rusije

15.07.2017. 15:14 FoNet 0
Mera koju je Predstavnički dom usvojio deo je Zakona o nacionalnoj odbrani Mera koju je Predstavnički dom usvojio deo je Zakona o nacionalnoj odbrani

Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je meru kojom traži od Ministarstva odbrane izveštaje o rusko-srpskoj vojnoj saradnji, rekao je član Komiteta za spoljna pitanja Predstavničkog doma Eliot Endžel.

Mera koju je Predstavnički dom usvojio deo je Zakona o nacionalnoj odbrani, rekao je Endžel, a prenosi Sputnjik.

On je naveo da je Rusija nedavno poklonila Srbiji oružje vredno 600 miliona dolara, uključujući šest borbenih aviona mig-29 Falkrum, 30 tenkova T-72 i 30 oklopnih izviđačkih vozila BRDM-2.

Prema rečima Endžela, Srbija sada od Rusije traži i sisteme protivvazdušne odbrane S-300.

"Iskreno, sve me više brinu izbori koje Beograd pravi kada je reč o vojnim i bezbednosnim pitanjima. Zato sam i napisao ovaj amandman", rekao je Endžel.

Kako je objasnio, SAD moraju pažljivije da analiziraju rusko-srpske vojne veze i da procene njihove posledice po američku nacionalnu bezbednosnu politiku i članstvo Srbije u Partnerstvu za mir, kao i posledice po susede Srbije.

Endžel je zaključio da će predstojeći sastanak američkog potpredsednika Majka Pensa s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem biti dobra prilika da SAD iznesu svoju zabrinutost zbog pravca u kom Beograd ide kad je reč o bezbednosnoj politici.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

Epl će platiti oko 38 milijardi dolara poreza

Američki tehnološki div Epl platiće oko 38 milijardi dolara poreza na otprilike 250 milijardi dolara novčanih rezervi koje drži van SAD, prenosi portal Seebiz. Očekuje se da će taj iznos biti najv...

18.01.2018. 14:07 Seebiz Detaljnije

Vrednost Bitkoina pala ispod 10.000 dolara

Vrednost Bitkoina pala je ispod 10.000 dolara u sredu ujutro, prvi put posle novembra. Vrednost kriptovalute je u padu 12 odsto za poslednjih 24 časa prema podacima CoinDeska, prenose američki med...

17.01.2018. 16:47 Detaljnije