Mark Zakerberg najviše zaradio u 2017.

11.08.2017. 06:34 N1 Beograd 1
Zakerberg samo u jednom danu zaradio skoro milion dolara Zakerberg samo u jednom danu zaradio skoro milion dolara

Vlasnik Fejsbuka Mark Zakerberg zaradio je u 2017. najviše novca na svetu, a samo u jednom danu ove nedelje zaradio je milijardu dolara, piše Tajm.

On je imao veći profit čak i od direktora Amazona Džefa Bezosa, koji je na kratko prošlog meseca bio najbogatiji čovek na svetu.

Zbog velikog skoka akcija Amazona, Bezos je naime po bogatstvu premašio i Bila Gejtsa, ali pošto je vrednost akcija pala, i on se spustio na drugo mesto na listi.

U prvoj polovini 2017, niko nije zaradio više novca od Bezosa, sa uvećanjem bogatstva za 21 milijardu dolara, ali on je sad na drugom mestu jer od ove nedelje, vlasnik fejsbuka ima najveći profit u 2017. godini.

Prema podacima Blumberga, Zakerberg je zaradio 23,1 milijarde dolara, čime je njegovo ukupno bogatstvo poraslo na 73,1 milijarde.

Samo u jednom danu ove nedelje, Zakerberg je zaradio skoro milijardu dolara.

Sada mu nedostaju još tri milijarde dolara da prestigne magnata Vorena Bafeta na mestu četvrtog najbogatijeg čoveka na svetu.

Na Blumbergovoj listi najbogatijih ljudi na svetu na prvom mestu je Bil Gejts, sledi Bezos, treći je osnivač brenda Zara Amanćo Ortega, četvrti Bafet, a peti Zakerberg.

Komentari

  Dodaj komentar
  • suzana 11.08.2017. 12:02:51

    Pozdrav, Marku! From Serbija!

Ostale vesti

Cene nafte su u porastu

Indeksi na evropskim berzama su u blagom padu dok su na azijskim ostvareni dobici posle prošlonedeljnog rasta na Vol stritu. Solidne zarade korporacija i drugi pozitivni pokazatelji smanjili su ne...

19.02.2018. 14:14 Beta Detaljnije

Kalašnjikov postao privatna kompanija

Ruski proizvođač oružja Kalašnjikov od sada je većinski u rukama privatnih investitora, saopštila je ta kompanija, javila je agencija AFP. Državna firma Rostek (Rostec) saopštila je da je smanjila...

16.02.2018. 09:09 Detaljnije