Nemački TUI pokreće letove za Crnu Goru, Veliku Britaniju, Francusku i Holandiju

18.12.2017. 11:12 cdm.me, B92 0
Stiže nova linija iz Crne Gore Stiže nova linija iz Crne Gore

Nemački TUI i njegove avio-filijale pokreću sedam novih linija iz Velike Britanije, Francuske i Holandije za Crnu Goru od narednog leta.

Radi se o letovima s pariskog aerodroma Šarl de Gol, Liona i Nantesa za Podgoricu. Osim toga, stiže i novi let na relaciji Eindhoven-Tivat.

TUIfly krenuće s letovima od Pariza za Podgoricu 22. aprila, i tu direktno udara na Montenegro erlajns.. 

Prema Podgorici će leteti jednom nedeljno sve do 14. oktobra. Letovi iz Liona kreću 12. maja a trajaće do 13. oktobra a jednom nedeljno leteće se i na relaciji Nantes-Podgorica i ti će letovi trajati do 11. oktobra. 

TUI najavljuje da će uvesti i dodatne linije prema Crnoj Gori u bliskoj budućnosti, i to iz Belgije, Holandije, Skandinavije, Rusije i Poljske. 

Letovi TUfly kompanije i turistički aranžmani za Podgoricu i obalu predstavljaju prvo veliko širenje ove kompanije u Crnoj Gori nakon raspada Jugoslavije. 

Podsetimo, Montenegro erlajns je zapao u krizu, a pretilo mu je i potpuno gašenje. Kako navode crnogorski mediji, zatvaranje MA ili njegov odlazak u stečaj proizveo direktnu štetu i kompaniji i državnom budžetu, koja bi iznosila više desetina miliona evra, te da je neophodno očuvati nacionalnu aviokompaniju.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

Cena nafte raste neverovatnom brzinom

Cena fjučersa severnomorske nafte "brent" za isporuku u junu skočila je za 1,0 odsto na 74,23 dolara za barel u trgovanju na londonskoj berzi ICE Fjučers Evropa . Poslednji put kada je "brent" dos...

19.04.2018. 13:46 Tanjug Detaljnije

Dolarski indeks trgovao na 89,49 poena

Američki dolar je zadržao dobitke nakon uspona sa tronedeljnog minimuma. Jenjavanje bojazni od trgovinskog rata ponovo je podstaklo tražnju za rizičnijom imovinom među investitorima.  Dolarski in...

19.04.2018. 10:07 B92 Detaljnije