Nemački TUI pokreće letove za Crnu Goru, Veliku Britaniju, Francusku i Holandiju

18.12.2017. 11:12 cdm.me, B92 0
Stiže nova linija iz Crne Gore Stiže nova linija iz Crne Gore

Nemački TUI i njegove avio-filijale pokreću sedam novih linija iz Velike Britanije, Francuske i Holandije za Crnu Goru od narednog leta.

Radi se o letovima s pariskog aerodroma Šarl de Gol, Liona i Nantesa za Podgoricu. Osim toga, stiže i novi let na relaciji Eindhoven-Tivat.

TUIfly krenuće s letovima od Pariza za Podgoricu 22. aprila, i tu direktno udara na Montenegro erlajns.. 

Prema Podgorici će leteti jednom nedeljno sve do 14. oktobra. Letovi iz Liona kreću 12. maja a trajaće do 13. oktobra a jednom nedeljno leteće se i na relaciji Nantes-Podgorica i ti će letovi trajati do 11. oktobra. 

TUI najavljuje da će uvesti i dodatne linije prema Crnoj Gori u bliskoj budućnosti, i to iz Belgije, Holandije, Skandinavije, Rusije i Poljske. 

Letovi TUfly kompanije i turistički aranžmani za Podgoricu i obalu predstavljaju prvo veliko širenje ove kompanije u Crnoj Gori nakon raspada Jugoslavije. 

Podsetimo, Montenegro erlajns je zapao u krizu, a pretilo mu je i potpuno gašenje. Kako navode crnogorski mediji, zatvaranje MA ili njegov odlazak u stečaj proizveo direktnu štetu i kompaniji i državnom budžetu, koja bi iznosila više desetina miliona evra, te da je neophodno očuvati nacionalnu aviokompaniju.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

Raste proizvodnja nafte u SAD-u

Proizvodnja nafte u SAD je u porastu i prognozira se da će ove godine premašiti proizvodnju u Saudijskoj Arabiji i Rusiji. Američka proizvodnja nafte, koja je već porasla na najviši nivo u skoro 5...

19.01.2018. 13:46 Tanjug Detaljnije