Nema više ispijanja alkohola u Rimu i na Ibici

14.07.2017. 06:08 LONELY PLANET 0
Ibica je sinonim za dobru zabavu, ali odsad bez alkohola na javnom mestu Ibica je sinonim za dobru zabavu, ali odsad bez alkohola na javnom mestu

Počevši od prošle nedelje, turisti i građani Rima neće više moći slobodno da kupuju alkohol u 14 opština u Rimu, a ograničenja su odlučila da uvedu i Balearska ostrva.

Alkohol neće biti moguće kupiti između 10 časova uveče i 7 ujutro. 

Alkohol takođe možete piti iz plastične ambalaže samo do ponoći, ali nikako na ulici, već samo u zatvorenim objektima. 

Prodaja alkohola u svim ostalim opštinama, čak i u zatvorenim objektima, zabranjena je nakon dva ujutro, a u prodavnicama prestaje nakon 10 sati uveče. 

Zabrana je privremena i važiće samo do oktobra, a italijanska vlada navodi da je donela ovu odluku kako bi suzbila neprimereno ponašanje posetilaca u jeku turističke sezone. 

Samo prošlog vikenda policija je primila 500 prijava u vezi sa prekomernim konzumiranjem alkohola i ispisala nekoliko desetina kazni. 

Svi oni koji budu prekršili zakon moraće da plate 150 evra kazne, dok će vlasnici maloprodajnih i ugostiteljskih objekata morati da izdvoje 280 evra.

Kada je reč o Španiji, vlasti Balearskih ostrva, doma odmarališta na Ibici i Magalufu, donele su predlog da prodaja alkohola bude zabranjena čak i na aerodromima na ovim ostrvima, kao i u avionima koji saobraćaju ka njima. 

Odluka je doneta nakon niza incidenata koje su prouzrokovale osobe u alkoholisanom stanju.


Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

Epl će platiti oko 38 milijardi dolara poreza

Američki tehnološki div Epl platiće oko 38 milijardi dolara poreza na otprilike 250 milijardi dolara novčanih rezervi koje drži van SAD, prenosi portal Seebiz. Očekuje se da će taj iznos biti najv...

18.01.2018. 14:07 Seebiz Detaljnije

Vrednost Bitkoina pala ispod 10.000 dolara

Vrednost Bitkoina pala je ispod 10.000 dolara u sredu ujutro, prvi put posle novembra. Vrednost kriptovalute je u padu 12 odsto za poslednjih 24 časa prema podacima CoinDeska, prenose američki med...

17.01.2018. 16:47 Detaljnije