Oldenberg: Prodao sam sve bitkoine, rizični su i beskorisni

20.12.2017. 13:50 Index.hr 0
Ceo svet je poludeo za bitkoinima, iako je rizik s njima ogroman Ceo svet je poludeo za bitkoinima, iako je rizik s njima ogroman

Emil Oldenberg, suosnivač stranice Bitcoin.com, prodao je sve svoje bitkoine i pritom ih nazvao "beskorisnima".

Oldenberg, šef tehnologije na stranici Bitcoin.com, rekao je da je reč o "najrizičnijoj investiciji u koju možete ući", prenosi Unilad pozivajući se na švedsku stranicu Breakit.

Suosnivač Bitcoin.com-a objasnio je za Breakit zbog čega više ne veruje u tu kriptovalutu. 

"Reč je o ekstremno visokom riziku. Prodao sam sve svoje bitkoine i prebacio se na bitcoin keš. Prebacivanje bitkoina na berze i s njih jako puno košta. Kad sam prodao svoje bitcoine, morao sam da platim 50 američkih dolara i da čekam 12 sati da se transakcija izvrši", rekao je Oldenberg. 

Otkrio je kako je Bitcoin.com "prestao razvijati nove usluge za staru bitkoin mrežu" i sada je ta stranica prvenstveno fokusirana na bitkoin keš koji je pokrenut u avgustu. 

"Stara bitcoin mreža je praktično beskorisna. Rešenja vidim u bitkoin kešu, u tome leži budućnost", rekao je. 

Oldenberg kaže da su visoke transakcione naknade i zastoji u transakcijama glavni razlog što je digao ruke od bitkoina. 

U januauru vrednost bitkoina iznosila je oko 1.000 američkih dolara po "novčiću", a u 12 meseci dosegla je neverovatnih 18.000 američkih dolara.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

Dolar je oslabio za 0,1 procenat

Dolar je oslabio za 0,1 procenat u odnosu na korpu valuta, na 89,710 poena. Međutim, i dalje je iznad jednomesečnog minimuma od 89,396 poena koji je zabeležen na početku trgovanja u Londonu, nakon...

23.03.2018. 11:24 B92 Detaljnije