Panika! Ključni indeksi na Volstritu snažno tonu

09.02.2018. 10:48 Jutarnji list 0
Nakon kratkotrajnog oporavka indeksi padaju Nakon kratkotrajnog oporavka indeksi padaju

Nakon kratkotrajnog oporavka, ključni indeksi na američkom Volstritu ponovno su snažno potonuli.

Indeks Dau Džons Idustrials je izgubio 1.032 boda ili 4,2 odsto spustivši se na 23.860 bodova, što je oko 10 odsto niže od rekorda postignutog pre nekoliko nedelja, piše Jutarnji list.

Kako piše Vašington Post, do novog pada došlo je zbog sve veće zabrinutosti investitora da bi uskoro moglo doći do ubrzanja rasta kamatnih stopa. 

Osim Dau Džons Idustrials, indeksa sačinjenog od 30 vodećih američkih industrijskih kompanija, snažan pad zabeležio je i tehnološki Nasdaq i sveobuhvatniji S&P 500, koji su pali za više od 3 odsto. Ono što je dodatno zabrinjavajuće je da su ovako snažni padovi postignuti uz promet 50 odsto veći od prosečnog. 

Rasprodaja na svetkim berzama počela je prošlog petka i nastavila se u prva dva dana ove nedelje, o čemu možete čitati u posebnim vestima.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

Cene nafte su u porastu

Indeksi na evropskim berzama su u blagom padu dok su na azijskim ostvareni dobici posle prošlonedeljnog rasta na Vol stritu. Solidne zarade korporacija i drugi pozitivni pokazatelji smanjili su ne...

19.02.2018. 14:14 Beta Detaljnije

Kalašnjikov postao privatna kompanija

Ruski proizvođač oružja Kalašnjikov od sada je većinski u rukama privatnih investitora, saopštila je ta kompanija, javila je agencija AFP. Državna firma Rostek (Rostec) saopštila je da je smanjila...

16.02.2018. 09:09 Detaljnije