Snažna eksplozija rano jutros oštetila sudski kompleks u centru Atine

22.12.2017. 11:46 Beta 0
Eksplozija se dogodilo u rano ujutru Eksplozija se dogodilo u rano ujutru

Snažna eksplozija rano jutros je oštetila sudski kompleks u centru Atine, nekoliko sati pošto je parlament usvojio oštrije mere protiv demonstranata, ali nije bilo žrtava, saopštila je grčka policija.

Eksplozija se dogodila pre svitanja, posle anonimne telefonske dojave redakciji jednog grčkog dnevnog lista i portala.

Nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napad koji se dogodio nekoliko sati pošto su poslanici usvoji oštrije kazne za demonstrante koji pokušavaju da blokiraju zaplenu nekretnina koje su otišle na prodaju jer njihovi vlasnici ne mogu da isplaćuju hipoteku.

Nove mere predvidjaju minimalne kazne zatvora od tri do šest meseci za aktiviste koji se redovno okupljaju ispred sudova protestujući protiv zaplena nekretnina koje su pod hipotekom.

Manje od polovine Grka može da isplaćuje kredite posle godina recesije i finansijske krize, što je najviša stopa u Evropi.

Policija je saopštila da su radnici obezbedjenja videli dvojicu muškaraca, za koje se sumnja da su napadači, kao su ostavili torbu ispred zgrade parlamenta.

Kako se navodi u saopštenju, ovakvi napadi često imaju "simbolički značaj".


Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

Kome je osnivač Ikea ostavio svoje bogatstvo?

Osnivač kompanije Ikea Ingvar Kamprad preminuo je 27. januara. Iza sebe je ostavio najvećeg svetskog proizvođača nameštaja, tri sina i poprilično bogatstva. A možda vas zanima i ko će sve to nasle...

22.03.2018. 12:20 B92 Detaljnije