Soros: Napadi mađarske vlade protiv mene su lažu i izvrtanja

20.11.2017. 10:10 B92 0
Džordž Soros, američki milijarder i investitor Džordž Soros, američki milijarder i investitor

Američki milijarder mađarskog porekla Džordž Soros prvi put je odgovorio na napade mađarske vlade, javlja Rojters.

Kako navode, Soros je rekao da su napadi protiv njega laži i izvrtanja u cilju stvaranja lažnog spoljašnjeg neprijatelja.

Osim toga, Soros je naveo da Budimpešta izaziva anti-muslimansko osećanje i koristi antisemitske izraze koji podsećaju na tridesete godine prošlog veka.

Takođe, odbacio tvrdnje Orbanove vlade da Soros želi da naseli milion migranata godišnje u Evropi, prisiljavajući ih da se rasele po državama Evropske unije. 

Soros je poreklom Mađar, a problema sa mađarskom vladom imao je ove godine i zbog Nacrta zakona o visokom obrazovanju koji bi mogao da dovede u pitanje rad njegovog Centralnoevropskog univerziteta.


Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

Cena nafte raste neverovatnom brzinom

Cena fjučersa severnomorske nafte "brent" za isporuku u junu skočila je za 1,0 odsto na 74,23 dolara za barel u trgovanju na londonskoj berzi ICE Fjučers Evropa . Poslednji put kada je "brent" dos...

19.04.2018. 13:46 Tanjug Detaljnije

Dolarski indeks trgovao na 89,49 poena

Američki dolar je zadržao dobitke nakon uspona sa tronedeljnog minimuma. Jenjavanje bojazni od trgovinskog rata ponovo je podstaklo tražnju za rizičnijom imovinom među investitorima.  Dolarski in...

19.04.2018. 10:07 B92 Detaljnije