Tereza Mej stiže u Brisel na pregovore o Bregzitu

04.12.2017. 10:11 Tanjug 0
Tereza Mej, premijerka Velike Britanije Tereza Mej, premijerka Velike Britanije

Britanska premijerka stiže u Brisel na pregovore sa ključnim ličnostima EU. Očekuje se odluka o prelasku Velike Britanije u novu fazu pregovora o Bregzitu.

Urednica za Evropu Bi-Bi-Sija Katja Adler kaže da su tokom vikenda postignuti dogovori Londona i Brisela o "troškovima razvoda" koje treba da plati britanska strana, kao i o pravima građana, ali da pitanje granice Ujedinjenog Kraljevstva s Irskom ostaje otvoreno.

Navodi se da će se Tereza Mejova sastati sa predsednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom i da je iz Dauning strita poručeno da sledi "još mnogo razgovora", a Adlerova prenosi da je se oseća "umereni optimizam". 

Dolazak Mejove poklapa se s istekom roka koji joj predsednik Evropskog saveta Donald Tusk dao da iznese poboljšanu ponudu vezanu za uslove britanskog povlačenja iz EU. 

U pratni Mejove tokom razgovora sa Junkerom i Tuskom biće državni sekretar za Bregzit Dejvid Dejvis.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

Kome je osnivač Ikea ostavio svoje bogatstvo?

Osnivač kompanije Ikea Ingvar Kamprad preminuo je 27. januara. Iza sebe je ostavio najvećeg svetskog proizvođača nameštaja, tri sina i poprilično bogatstva. A možda vas zanima i ko će sve to nasle...

22.03.2018. 12:20 B92 Detaljnije