Tramp na Badnji dan tvitovao, hrabrio američke vojnike, igrao golf, najavljivao deci Deda Mraza

25.12.2017. 09:48 Beta 0
Donald Tramp, američki predsednik Donald Tramp, američki predsednik

Američki predsednik Donald Tramp bio je vredan i na Badnji dan tvitovao je protiv neprijatelja, ohrabrivao američke vojnike koji su u inostranstvu, igrao  golf, razgovarao sa decom koju zanima kada će im Deda Mraz doneti poklone, večerao je sa porodicom i prisustvovao ponoćnoj misi, navodi agencija AP.

Tramp je započeo dan objavama na društvenoj mreži Tviter protiv medija i zamenika direktora amerikog Federalnog istražnog biroa (FBI) Endrjua Mekejba (Andrew McCabe) koga smatra pristrasnim protivnikom.

Tramp je takođe proveo nekoliko sati igrajući golf u svom privatnom klubu u Palm Biču na Floridi.

Nakon toga, predsednik i prva dama SAD su u okviru programa američke vojne komande zadužene za vazdušnu bezbednost u SAD i Kanadi (Norad North American Aerospace Defense Command), koja svake godine prati putovanje Deda Mraza, razgovarali telefonom sa decom koju je zanimalo kada će Deda Mraz posetiti njihove domove.

"Deda Mraz se kreće veoma brzo. Biće u tvojoj kući veoma kasno večeras kada budeš spavao", rekao je Tramp u jednom od telefonskih razgovora.

Tramp je u nedelju zahvalio vojnicima koji su daleko od svojih porodica da bi, kako je naveo, branili sve porodice, slobodu i ponos SAD.

"Mi smo danas kao i svakoga dana zahvalni na vama i vašim porodicama", poručio je Tramp američkim vojnicima koji Božić po gregorijanskom kalendaru provode u inostranstvu.

Tramp je imao porodičnu večeru na Badnje veče posle čega je prisustvovao ponoćnoj misi u episkopalnoj crkvi u Palm Biču u kojoj se 2005. godine venčao.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

Raste proizvodnja nafte u SAD-u

Proizvodnja nafte u SAD je u porastu i prognozira se da će ove godine premašiti proizvodnju u Saudijskoj Arabiji i Rusiji. Američka proizvodnja nafte, koja je već porasla na najviši nivo u skoro 5...

19.01.2018. 13:46 Tanjug Detaljnije