Tramp na Badnji dan tvitovao, hrabrio američke vojnike, igrao golf, najavljivao deci Deda Mraza

25.12.2017. 09:48 Beta 0
Donald Tramp, američki predsednik Donald Tramp, američki predsednik

Američki predsednik Donald Tramp bio je vredan i na Badnji dan tvitovao je protiv neprijatelja, ohrabrivao američke vojnike koji su u inostranstvu, igrao  golf, razgovarao sa decom koju zanima kada će im Deda Mraz doneti poklone, večerao je sa porodicom i prisustvovao ponoćnoj misi, navodi agencija AP.

Tramp je započeo dan objavama na društvenoj mreži Tviter protiv medija i zamenika direktora amerikog Federalnog istražnog biroa (FBI) Endrjua Mekejba (Andrew McCabe) koga smatra pristrasnim protivnikom.

Tramp je takođe proveo nekoliko sati igrajući golf u svom privatnom klubu u Palm Biču na Floridi.

Nakon toga, predsednik i prva dama SAD su u okviru programa američke vojne komande zadužene za vazdušnu bezbednost u SAD i Kanadi (Norad North American Aerospace Defense Command), koja svake godine prati putovanje Deda Mraza, razgovarali telefonom sa decom koju je zanimalo kada će Deda Mraz posetiti njihove domove.

"Deda Mraz se kreće veoma brzo. Biće u tvojoj kući veoma kasno večeras kada budeš spavao", rekao je Tramp u jednom od telefonskih razgovora.

Tramp je u nedelju zahvalio vojnicima koji su daleko od svojih porodica da bi, kako je naveo, branili sve porodice, slobodu i ponos SAD.

"Mi smo danas kao i svakoga dana zahvalni na vama i vašim porodicama", poručio je Tramp američkim vojnicima koji Božić po gregorijanskom kalendaru provode u inostranstvu.

Tramp je imao porodičnu večeru na Badnje veče posle čega je prisustvovao ponoćnoj misi u episkopalnoj crkvi u Palm Biču u kojoj se 2005. godine venčao.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

Cena nafte raste neverovatnom brzinom

Cena fjučersa severnomorske nafte "brent" za isporuku u junu skočila je za 1,0 odsto na 74,23 dolara za barel u trgovanju na londonskoj berzi ICE Fjučers Evropa . Poslednji put kada je "brent" dos...

19.04.2018. 13:46 Tanjug Detaljnije

Dolarski indeks trgovao na 89,49 poena

Američki dolar je zadržao dobitke nakon uspona sa tronedeljnog minimuma. Jenjavanje bojazni od trgovinskog rata ponovo je podstaklo tražnju za rizičnijom imovinom među investitorima.  Dolarski in...

19.04.2018. 10:07 B92 Detaljnije