Tviter nalog Džulijana Asanža 'nestao' u nedelju uveče

25.12.2017. 12:36 Tanjug 0
Džulijan Asanž, osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž, osnivač Vikiliksa

Tviter nalog osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža nestao je u nedelju uveče, a korisnici društvenih medija su zbunjeni i pitaju se šta se desilo.

Nekoliko korisnika smatra da je Asanž izbrisao svoj nalog, ali neki su misle da ga je kompanija Tviter suspendovala, prenosi IBTajms.

Nalog @JulianAssange, ne postoji, razlog je za sada nepoznat, a izvor blizak Vikiliksu rekao je da nije upoznat sa planovima Asanža sa deaktivira svoj nalog. 

Kako se navodi, šanse da je Tviter suspendovao Asanžov nalog su male, jer on ne spada u kategoriju pojedinaca čije će naloge deaktivirati sajt socijalnih medija. 

Kompanija Tviter je 18. decembra postavila nova pravila u vezi s suspenzijom naloga, prema kojima će ukloniti bilo koju osobu, koja je povezana sa grupama mržnje na bilo koji način. 

Istovremeno, korisnici društvenih mreža izrazili su zabrinutost za bezbednost Asanža, jer je njegov nalog nestao samo nekoliko dana nakon navodne pljačke u kancelariji madridskog odeljenja Vikiliksa Baltasara Garsona.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

Cena nafte raste neverovatnom brzinom

Cena fjučersa severnomorske nafte "brent" za isporuku u junu skočila je za 1,0 odsto na 74,23 dolara za barel u trgovanju na londonskoj berzi ICE Fjučers Evropa . Poslednji put kada je "brent" dos...

19.04.2018. 13:46 Tanjug Detaljnije

Dolarski indeks trgovao na 89,49 poena

Američki dolar je zadržao dobitke nakon uspona sa tronedeljnog minimuma. Jenjavanje bojazni od trgovinskog rata ponovo je podstaklo tražnju za rizičnijom imovinom među investitorima.  Dolarski in...

19.04.2018. 10:07 B92 Detaljnije