U Hrvatskoj se prodaje kuća koju je moguće platiti i Bitkoinima

30.11.2017. 09:50 Poslovni dnevnik 0
U regionu Balkana retko ko trguje Bitkoinima FOTO: Ilustracija U regionu Balkana retko ko trguje Bitkoinima FOTO: Ilustracija

Nismo želeli da isključimo i tu mogućnost i zadovoljni smo interesom potencijalnih kupaca. Ne strahujemo ni od kakvih malverzacija, kažu vlasnici kuće u Hrvatskoj koju je moguće platiti i Bitkoinima, piše Poslovni dnevnik.

Oglas o prodaji kuće u Hruševcu Pušćanskom nedaleko Zaprešića objavljen na Njuškalu pre mesec dana u sredu je privukao pažnju javnosti kada se saznalo da se radi o prvoj nekretnini u Hrvatskoj koja se može kupiti u digitalnoj valuti Bitcoin. Naime, kuća od 275 kvadrata stambenog prostora i više od 750 kvadrata okućnice nudi se u zamenu ili prodaju za 663 tisuće kuna, odnosno 88 tisuća eura ili 10 Bitcoina (BTC).

Vlasnici koji su želeli da ostanu anonimni kažu da su prilikom predaje oglasa pomislili zašto ne uvrstiti i tu novu sve rasprostranjeniju i sve prihvaćeniju valutu jer smatraju da i banke BTC sve više prihvataju kao uobičajeno sredstvo plaćanja. 

"Nismo želeli da isključimo i tu mogućnost i zadovoljni smo interesom potencijalnih kupaca. Ne strahujemo ni od kakvih malverzacija jer da se do sada nešto negativno imalo pokazati, pokazalo bi se", kratko je komentirala vlasnica za Poslovni dnevnik.

Član Upravnog odbora Hrvatske mreže poslovnih anđela (CRANE) i jedan od najpoznatijih hrvatskih poslovnih anđela Hrvoje Prpić kaže da je u Bitcoin trebalo uložiti  odavno. 

"Više se gotovo i ne radi o novitetu, u inostranstvu su digitalne valute rasprostranjene, a ni kod nas nisu njihova prisutnost nije više sramežljiva. Uzmemo li u obzir podatak da je dnevni promet Bitcoina četiri milijarde dolara, sve bi trebalo da bude jasno", dodao je u razgovoru. 

Takođe, na upit jesu li članci naslovljeni "Da se 2010. godine uložilo 100 dolara na Bitcoin danas bi se govorilo o zaradi od 250 milijona" istiniti ili se radi o plaćenim oglasima, kaže da je reč o stvarnom tržištu. 

Juče je Bitcoin premašio vrednost od 9,900 dolara, a prema nekim mišljenjima, s kojima se slaže i Prpić, njegova će vrednost nastaviti da raste – očekuje se i do četiri puta u sledećih godinu dana.

S druge strane, kako je juče pisao Poslovni dnevnik, tokom ove godine cena Bitcoina strelovito je narasla za čak 870 posto zbog čega mišljenja da se radi tek o velikom tržišnom balonu također nisu retkost. 

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

Cena nafte raste neverovatnom brzinom

Cena fjučersa severnomorske nafte "brent" za isporuku u junu skočila je za 1,0 odsto na 74,23 dolara za barel u trgovanju na londonskoj berzi ICE Fjučers Evropa . Poslednji put kada je "brent" dos...

19.04.2018. 13:46 Tanjug Detaljnije

Dolarski indeks trgovao na 89,49 poena

Američki dolar je zadržao dobitke nakon uspona sa tronedeljnog minimuma. Jenjavanje bojazni od trgovinskog rata ponovo je podstaklo tražnju za rizičnijom imovinom među investitorima.  Dolarski in...

19.04.2018. 10:07 B92 Detaljnije