U Meksiku uhapšen narko-bos koji je ubio 72 migranta i počinio mnoge otmice

15.11.2017. 10:57 Anadolija 0
Meksička vojska u jednoj od akcija hapšenja narko dilera Meksička vojska u jednoj od akcija hapšenja narko dilera

Meksičke snage bezbednosti uhapsile su Martinijana Haramilja, vođu ozloglašenog narko-kartela Zetas koji se tereti da je 2010. godine ubio 72 migranta iz Južne Amerike i počinio brojne otmice i druga teška krivična dela.

Državno tužilaštvo savezne meksičke države Tamaulipas potvrdilo je da je 56-godišnji Haramiljo uhapšen u akciji u kojoj su učestvovali vojska i policija.  

Haramiljo se povezuje i s ubistvom aktiviste Mirijama Rodrigeza koji je ubijen u svom domu u maju ove godine.  

Nakon nedavnog raskola u kartelu Zetas, Haramiljo je preuzeo vođstvo u takozvanoj grupi "nekadašnji Zetas", a prvoosumnjičeni je u slučaju ubistva južnoameričkih migranata u San Fernandu koji su odbili da rade s narko-kartelom Zetas.  

Posmrtni ostaci 72 migranta pronađeni su 2011. godine u blizini San Fernanda.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

Cena nafte raste neverovatnom brzinom

Cena fjučersa severnomorske nafte "brent" za isporuku u junu skočila je za 1,0 odsto na 74,23 dolara za barel u trgovanju na londonskoj berzi ICE Fjučers Evropa . Poslednji put kada je "brent" dos...

19.04.2018. 13:46 Tanjug Detaljnije

Dolarski indeks trgovao na 89,49 poena

Američki dolar je zadržao dobitke nakon uspona sa tronedeljnog minimuma. Jenjavanje bojazni od trgovinskog rata ponovo je podstaklo tražnju za rizičnijom imovinom među investitorima.  Dolarski in...

19.04.2018. 10:07 B92 Detaljnije