VIDEO Robot otišao iz auto industrije i postao di džej

24.12.2017. 10:23 0
Robot deli posao s čovekom FOTO:Ilustracija Robot deli posao s čovekom FOTO:Ilustracija

Veštačka inteligencija toliko je napredovala da roboti mogu da trguju akcijama, preporuče jela u restoranima i daju dijagnoze...

Ali, da li oni mogu i da pokrenu ljude na plesnom podijumu?

Tim pitanjem se bavi klub Karlovy Lazne Music Club iz Praga koji je zaposlio posebno adaptiranog robota, bivšeg "radnika" automobilske industrije koji je sada postao di džej.

Oblikovan je poput divovske ruke s kleštima, deli posao puštanja muzike s ljudskim programerom s kojim se poslednje tri nedelje smenjuje svakih sat vremena. 

"Ljudi su uzbuđeni jer nikad nisu videli ništa slično u Evropi, a nisam siguran da takvo nešto postoji bilo gde u svetu", rekao je menadžer kluba Adam Lipsansky. 

Robotski DJ je stvoren nakon što je rukovodstvo kluba izazvalo robotičku kompaniju na taj zadatak. 

Opremljen posebnim softverom koji mu pomaže da izabere pesme i postavljen na pozornicu iznad plesnog podijuma, robot bira ploče i stavlja ih na jedan od tri gramofona ispred sebe. Može i da pleše.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

Kome je osnivač Ikea ostavio svoje bogatstvo?

Osnivač kompanije Ikea Ingvar Kamprad preminuo je 27. januara. Iza sebe je ostavio najvećeg svetskog proizvođača nameštaja, tri sina i poprilično bogatstva. A možda vas zanima i ko će sve to nasle...

22.03.2018. 12:20 B92 Detaljnije