Zaposleni u 'Gorenju' prete štrajkom

08.02.2018. 10:23 0
Gorenju ne ide baš najbolje u poslednje vreme Gorenju ne ide baš najbolje u poslednje vreme

Zaposleni u koncernu Gorenje u slovenačkom Velenju zapretili su štrajkom zbog otkazivanja starog kolektivnog ugovora.

Radnici se protive i nastojanju uprave da im se smanji broj dana godišnjeg odmora na koji su prema njemu imali pravo. Štrajk zbog otkazivanja kolektivnog ugovora podržava više od 95 odsto zaposlenih, navodi Hina, prenosi Glas Slavonije.

U pogonima koncerna Gorenje u Velenju, proizvođaču kućnih uređaja i jednom od najvećih izvoznika, radi više od 6.000 zaposlenih, a Gorenje ima pogone i u Češkoj i Srbiji. 

Grupa Gorenje je 2017. imala 1,307 milijardi evra prihoda, što je za četiri odsto više nego godinu pre, ali je čista dobit iznosila samo 1,2 miliona evra. 

Iz Gorenja je za B92 ove nedelje potvrđeno da će ove godine početi postupak prodaje delatnosti grejača vode Gorenje Tiki, kao i da se zbog promene strategije poslovanja traga za mogućim strateškim partnerima.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

Cene nafte su u porastu

Indeksi na evropskim berzama su u blagom padu dok su na azijskim ostvareni dobici posle prošlonedeljnog rasta na Vol stritu. Solidne zarade korporacija i drugi pozitivni pokazatelji smanjili su ne...

19.02.2018. 14:14 Beta Detaljnije

Kalašnjikov postao privatna kompanija

Ruski proizvođač oružja Kalašnjikov od sada je većinski u rukama privatnih investitora, saopštila je ta kompanija, javila je agencija AFP. Državna firma Rostek (Rostec) saopštila je da je smanjila...

16.02.2018. 09:09 Detaljnije