Arapski šeik renovira Titovu vilu na Vlasinskom jezeru

13.08.2017. 09:39 B92 2
Vila će se zvati Vlasina-Titova rezidencija Vila će se zvati Vlasina-Titova rezidencija

Oni koji pamte Josipa Broza Tita znaju da je voleo da uživa u prirodnim lepotama bivše SFRJ. Za njega su zato građene vile u svim republikama.

Jednu takvu vilu na Vlasinskom jezeru kupio je arapski šeik i rešio da je renovira u Titovu rezidenciju.

Ključ apartmana 107 nije sa ostalim ključevima hotelskih soba već pored biste Tita na pultu recepcije. Apartman za doživotnog predsednika SFRJ ima spavaću i dnevnu sobu i terasu sa pogledom na Vlasinsko jezero. 

Titova vila sagrađena je 1952.godine kada je završena brana i napunjeno Vlasinsko jezero. Pored Titovog apartmana su i sobe za poslugu i obezbeđenje. 

Četiri hotela preduzeća Evropa iz Surdulice, među kojima i hotel Vlasina pre godinu dana kupio je šeik iz Katara. U toku je kompletno renoviranje objekta koji će dobiti i zvanični naziv Vlasina-Titova rezidencija. 

U poslednjih nekoliko godina sve je više stranih investitora koji su zainteresovani za Vlasinsko jezero. Međutim zbog nepostojanja generalnog urbanističkog plana nisu spremni da ulažu novac na tom području. 

Vlasinsko jezero se nalazi na 1.230 metara nadmorske visine i posle Đerdapskog drugo je po veličini u Srbiji. 

Komentari

  Dodaj komentar
  • Jaa 13.08.2017. 13:29:11

    Dosao prljavko da pravi od Srbije pustinju! MRSSSS tamo u tvoj pesak.

  • Paki 13.08.2017. 10:53:11

    Volio je, ali i svi drugi oko njega. U većini tih vila nije nikada ni bio. Tako pored vile u Igalu izgrađena u Meljinama na nekoliko kolometara udaljenosti. Ali zato su drugi koristili te vile, pa logično da su ih radili za sebe.

Ostale vesti