Beograđani zabrinuti za sudbinu Beogradskog hipodroma

29.12.2017. 09:24 Beta 2
Hipodrom je jedna od simbola Beograda FOTO:N1 Hipodrom je jedna od simbola Beograda FOTO:N1

Udruženje građana Hipodrom u (Beo)gradu je saopštilo da je zabrinuto zbog saznanja vezanih za sudbinu Beogradskog hipodroma, o čemu traži odgovore gradskih vlasti.

Udruženje je poslalo pisma JP Hipodrom Beograd, Skupštini grada Beograda, gradonačelniku Siniši Malom i gradskim zvaničnicima Goranu Vesiću i Milutinu Foliću, kao i JP Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda, u kojima traži da se razjasne sporna pitanja.

U pismu se ocenjuje da su "godine raznih obmana javnosti, praznih obećanja, različitih uspešnih i neuspešnih odlaganja rešavanja nagomilanih problema raznih dosadašnjih uprava, ostavljale samo veći čemer i pustoš na prostoru najstarijeg sportskog objekta" Beograda.

Uz to je u budžetu Grada za 2018. godinu za rekonstrukciju tribine Hipodroma, koja je izgorela pre 18 godina, predviđeno 100.000 dinara - koliko je bilo i ove godine, "što nije ni izbliza dovoljno" da se tribina popravi, a ostaci njene konstrukcije iz godine u godinu sve više propadaju, konstatuje Udruženje. Ugovor o korišćenju zemljišta koji je JP "Hipodrom Beograd" potpisalo sa Skupštinom grada Beograda 1988. godine, a koji ističe naproleće, nije produžen, niti je predvidjen kao tema bilo kojeg zasedanja, piše u pismu.

"Za pobedničko rešenje sa arhitektonsko-urbanističkog konkursa za plan uredjenja šireg područja Hipodroma više od tri meseca nije doneta nijedna zvanična odluka u Skupštini Grada, niti je naručilac konkursa - JP 'Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda' u tom periodu izdao bilo kakvo saopštenje" o tome, navodi Udruženje.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Jahac Apokalipse 29.01.2018. 20:31:03

    Koji si ti bot Dragane? Malo ti je sto silujes beobuild forum sad ces i ovde da propagiras nemoral i unistavanje kulture tradicije istorije... Sram te bilo!

  • Dragan 30.12.2017. 05:58:24

    Hipodrom treaba izmestiti i ugasiti Javno preduzeće, jer nije Javni interes da se organizuju privatne trke bogatih vlasnika konja, kao i rad kafana i gradnja nelegalnih objekata. Sve to treba rasčistiti i dati lokaciju na tender, pa da gradska kasa dobije novac za razne potrebe beogradjana

Ostale vesti