Brnabić: U naredne tri nedelje će se znati koliki će biti rast penzija i plata

13.09.2017. 15:49 0
Ana Brnabić premijerka Srbije Ana Brnabić premijerka Srbije

Premijerka Srbije Ana Brnabić očekuje da će biti dogovora sa MMF-om o platama i penzijama i dodaje da veruje da će u naredne tri nedelje izaći sa konačnim odlukama o rastu plata i penzija.

"Juče smo se dogovorili oko minimalne cene rada, nama je bilo važno. Mislim da je jako značajno da su se predstavnici sindikata i Unije poslodavaca dogovorili oko toga šta možemo kao društvo da uradimo, tako da je Vlada samo više manje potvrdila taj dogovor, ali nam je važno da to povećanje minimalne cene rade u odnosu na povećanje plata u javnom sektoru ne bude tako da imamo ono što smo imali u prethodnom periodu, a to je da je primamljivije da radite u javnom sektoru nego u privredi", rekla je premijerka Srbije.

Predsednica Vlade Srbije očekuje dobre razgovore s misijom MMF-a koja od danas boravi u Beogradu.

"Važno je da mi njima kao i uvek do sada pokažemo naše viđenje rasta plata i penzija, kao i održivog rasta privrede. Očekujem da ćemo imati konsenzus u narednim danima, zato što je situacija u budžetu dobra", rekla je Brnabić.

Premijerka je ocenila da je dobro što je sedma revizija aranžmana sa MMF-om uspešno završena, ističući da aktuelna Vada Srbije želi da se kao i prethodna Vlada pokaže da je kredibilni partner.

Ana Brnabić se sastala sa privrednicima iz Čačka i poručila da će Vlada više da obrati pažnju na Čačak, istakavši da je u prethodnom periodu Niš bio u fokusu, a da je sada red  na Čačak, Kraljevo i Loznicu.

Bilo je reči o industrijskoj zoni u Čačku, privrednici su istakli da je potrebna još jedna zona, kao i da u ovom kraju postoji i aerodrom i da bi privrednici subvencionisali neke letove.

Komentarisala je i izlaganje Žan Kloda Junkera i rekla da će Srbija do 2020. biti spremna da zatvori poglavlja i da će se primenjivati evropski standardi.


Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti