Da li kompanija Energo Zelena s pravom tuži Srbiju?

28.11.2014. 13:07 Novosti 0
Uprava za veterinu je kompaniju obavestila da će imati dovoljno otpada za preradu Uprava za veterinu je kompaniju obavestila da će imati dovoljno otpada za preradu
Kompaniji Energo-Zelena nije 2009. dobila garancije srpskih vlasti da će imati dovoljno životinjskog otpada za rad, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Kako prenosi list Novosti, iz tog Ministarstva su naveli da toj belgijskoj kompaniji nisu date garancije kada je reč o količini otpada koju bi prerađivali. Kako navode, postoji dopis predstavnika Uprave za veterinu iz 2009. godine jednom od zaposlenih u kompaniji Energo-Zelena.

"Jedino je poručeno da za tu kompaniju, na osnovu količine životinjskog otpada za preradu, ima prostora za poslovanje na teritoriji Republike Srbije. Kao i za nove potencijalne investitore zainteresovane za taj sektor. Činjenica je da su u teškoj finansijskoj situaciji, jer velike klanice nisu htele sa njima unapred da sklope sporazume o preradi mesa", navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede. 

List Novosti je objavio delove pisma koje je Uprava za veterinu poslala kompaniji Energo-Zelenau kojoj, kako navode, obaveštava tu belgijsku kompaniju da će imati dovoljno životinjskog otpada za rad. 

Kako piše list, taj dokument je njihov glavni adut u procesu pred Sudom u Vašingtonu. 

Belgijanci su u utorak saopštili da će zbog neregularnosti na tržištu životinjskog otpada zatvoriti svoju fabriku. 

Nezadovoljni poslovanjem, pokrenuli su i međunarodnu arbitražu protiv Srbije u Vašingtonu.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

I Dajmler varao oko emisija izduvnih gasova

Američki istražitelji otkrili su da su i automobili nemačkog giganta Dajmlera bili opremljeni softverom koji im je pomagao da prođu testove izduvnih emisija. Informaciju su objavili nemački mediji...

19.02.2018. 14:08 B92 Detaljnije