Desivojević Cvetković: U 2017. 'Delta' ostvarila najbolje rezultate koje je ikada imala za šest meseci

17.07.2017. 18:44 Nataša Stojanović 0
Miroslav Mišković predsednik Delta holdinga na današnjoj konferenciji Miroslav Mišković predsednik Delta holdinga na današnjoj konferenciji

Izlazak na međunarodno tržište najznačajniji je poslovni poduhvat Delta Holdinga u ovoj godini, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare Delta holdinga, na kojoj su predstavljeni rezultati te kompanije u prvih šest meseci 2017.

U prvom polugodištu 2017. završena je gradnja hotela InterContinental u Ljubljani, čija je vrednost 50 miliona evra, a koji počinje da radi u avgustu. 

Takođe je i započeta gradnja šoping mola Delta Planet u Banjaluci - investicije vredne 7o miliona evra, čije će otvaranje biti na jesen 2018. godine.

Do kraja godine planirano je pokretanje novih projekata u zemljama Evropske Unije i regiona.

U prvih šest meseci ove godine prihod Delta Holdinga iznosi 30 milijardi dinara, što predstavlja rast od 13% u odnosu na isti period prošle godine. 

Najveći udeo u prihodu Holdinga, odnosno više od 50% ostvaren je u Delta Agraru, a zatim u Delta Distribuciji. 

Delta je od početka godine u budžet Republike Srbije uplatila 6 milijardi dinara poreza.

Kompanije u sastavu Delta Holdinga beleže rast prihoda i širenje portfolija proizvoda: Delta Agrar je u unapređenje i širenje poslovanja uložio 10 miliona evra. 

Postignuti su rekordni rezultati u nekoliko oblasti: na farmama Delta Agrara oprašeno je 18,9 prasadi po krmači, a apsolutna rekorderka je krmača koja je oprasila 34 praseta. 

Ostvaren je prinos semenskog ječma od 9,3 t/ha, a pšenice 10,5 t/ha.

Samo u maju mesecu realizovan je izvoz od 13 miliona evra. Ukupan izvoz Delta Agrara za ovaj period iznosi 45 miliona evra. Delta Agrar započeo je uzgoj ovaca na farmi u Zaječaru. Takođe, kompanija širi proizvodnju i asortiman voća.

Hotel Crowne Plaza ostvario je 52.484 noćenja i ukupni prihod od 6.186.074 evra.

Delta Motors prodao je 26% više vozila nego prošle godine. Dobio je priznanje za uvođenje električnih vozila na tržište Srbije i BMW Presidents Award nagradu, najprestižniju nagradu BMW Auto grupe za poslovni rezultat.

Delta Transportni Sistem ima 27% veće prihode u odnosu na prošlu godinu i više od 150 novih klijenata.

Fabrike Mioni i FunFit su rebrendirale svoje postojeće proizvode. Tržištu su predstavljeni i novi proizvodi – Crni i Žuti sok, kao i redizajnirana Aqua Gala.

Kako bi uspešno realizovao sve započete i planirane projekte, Delta Holding je ove godine raspisao konkurs za šestu generaciju mladih lidera ranije nego inače, u maju. Na konkurs pod sloganom "Vanredni konkurs za izvanredne ljude" prijavilo se skoro 2000 kandidata, a u septembru će 30 izabranih započeti svoju karijeru u Delti.

Osim odličnih finansijskih rezultata, kompanija je dobila i nacionalnu nagradu za društvenu odgovornost i predstavila 8. izveštaj o održivom i odgovornom poslovanju. U prvih šest meseci ove godine uložila je 337.000 evra u razvoj društvene zajednice.

Marija Desivojević Cvetković, viša potpredsednica Delta holdinga, rekla je da su rezultati ostvareni u ovih šest meseci neverovatni.

"Oni su zapravo najbolji koje smo imali ikada u šest meseci sa neverovatnim rastom, pre svega ebitda, koji je najvažniji pokazatelj svakog poslovanja, za 45 posto. To je bilo i očekivano nakon investicija koje smo imali prošle godine i s kojima smo nastavili i ove godine. Rekli smo da je ova godina godina inovacija i sa tim nastavljamo. Dakle, inovacije u poljoprivredi velike, stočarstvo smo proširili ovčarstvom, krenuli smo u veliki voćnjak trešanja i - inače - širenje voćnjaka u Zaječaru... Završili smo hotel Interkontinental u Ljubljani, doveli smo električne automobile... Trudili smo se da u svakom segmentu poslovanja inoviramo što više možemo. Rezultati su samo posledica svega toga što radimo", istakla je Marija Desivojević za Novu ekonomiju.

Ona je navela da kompanija Delta neće stati na ovome i da imaju velike planove za dalji rad.

"U agraru, naravno, to je organski rast i stalno neke novosti. Počeli smo da gradimo šoping mol u Banjaluci. I nadamo se da ćemo za nekoliko  meseci već moći da objavimo dva velika projekta na teritoriji Evropske unije, tako da, dok čekamo dozvole u Srbiji, ne sedimo skrštenih ruku već ulažemo. Novac mora da se ulaže da biste zarađivali, tako da ulažemo tamo gde smo dobrodošli", rekla je Desivojević Cvetković za Novu ekonomiju. 

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti