Geodetski zavod pokrenuo pilot projekat rotacije službenika

17.03.2016. 14:27 Tanjug 0
Republički geodetski zavod pokrenuo rotaciju zaposlenih u katastru Republički geodetski zavod pokrenuo rotaciju zaposlenih u katastru

Republički geodetski zavod pokrenuo je u beogradskim službama za katastar pilot projekat rotacije državnih službenika pravne struke na rukovodećim pozicijama.

Projekat je definisan na osnovu pozitivnog međunarodnog iskustva o primeni rotacije zaposlenih u istom hijerarhijskom nivou i platnom razredu.

Ukoliko pilot projekat ostvari željene rezultate, na nivou celog RGZ-a bi se povećala transparentnost, pozdanost i dostupnost podataka katastra, a rokovi za rešavanje predmeta bi se skratili, navodi se u saopštenju Geodetskog zavoda.

Potrebno je utvrditi da li Republički geodetski zavod ima kapacitet da uvede upravljanje po uzoru na korporativno organizovane katastare u Velikoj Britaniji i Holandiji.

Svetska banka podržava takav pravac razvoja kroz projekat kojim se finansira tehničko-tehnološki i institucionalni razvoj RGZ-a.

Službenici pravne struke će razmeniti znanja i iskustvo sa kolegama u novoj službi. Cilj je da se ostvari jednoobraznost u postupanju i primeni katastarske prakse.

Rotacija zaposlenih primenjuje se u organizacijama koje prikupljaju i upravljaju osetljivim informacijama, kao što su katastri, banke ili druge finansijske institucije, a jedan od ciljeva je prevencija mogućnosti da zaposleni koriste svoju radnu poziciju radi sticanja protivpravne koristi.

Menadžment RGZ će pažljivo pratiti rezultate projekta i efekte rotacije, jer međunarodno iskustvo pokazuje da zaposlenima nije lako da izadju iz zone komfora rada u timu u kome su već uspostavljene prijateljske veze.

Promena okruženja doprineće većoj fleksibilnosti državnih službenika, efikasnosti rada i povećanju poverenja gradjana u pouzdanost i kvalitet rada katastra, ističe se u saopštenju.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

Ukidaju se gradske subvencije Aerodromu Niš

Zahvaljujući rastu sopstvenih prihoda, Javno preduzeće Aerodrom Niš od naredne godine iz gradskog budžeta neće više dobijati subvencije za plate svojih radnika, potvrdio je za Betu gradonačelnik Ni...

21.07.2017. 13:12 Beta Detaljnije