Grupa od 50 Srba nalazi se na ostrvu pogođenom Irmom, niko ne dolazi da ih evakuiše

13.09.2017. 15:39 B92 0
Irma odnela 50 života Irma odnela 50 života

Grupa od oko 50 državljana Srbije nalazi se na ostrvu Sveti Martin koje je pogodio uragan Irma. Među njima su i bebe mlađe od pet meseci, čekaju evakuaciju.

Kako je za B92.net rekao Radivoje Mitrović, jedan od Srba koji se nalaze na ostrvu, uragan je potpuno uništio ostrvo, nema struje i ponestaje zaliha vode.

"Vode imamo u paketima, ali je pitanje trenutka kada će ona ponestati, ništa se ne dešava, prodavnice se ne otvaraju...", rekao je on za B92.net.

Dodaje i da se evakuišu samo druge nacije. 

"Samo druge nacije se evakuišu, čak su i Makedonci pre dva ili tri dana evakuisali šestoro svojih državljana. Ovde ima beba mlađih od pet meseci. Zvali su iz holandske ambasade, tako da se nadam da se nešto dešava po tom pitanju", rekao je on. 

Dodao je da se pedesetak državljana Srbije nalaze se na holandskoj strani ostrva, gde je situacija mirna. 

"Na drugoj strani, francuskoj, situacija je mnogo luđa i niko ne može na tu stranu da pređe", dodao je on. 

Da podsetimo, uragan Irma pogodio je Karipska ostrva, a potom i SAD. U udaru jednog od najsnažnijih uragana ikada zabeležnih život je izgubilo više od 50 osoba. 

Ostrvo Sveti Martin nalazi se u blizini Britanskih Devičanskih Ostrva i Portorika, podeljeno je na dva dela koja pripadaju Holandiji i Francuskoj.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti