Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd uputila je pismo podrške za protest 'Ne damo Ljubu'

12.09.2017. 15:25 NE 0
Ne davimo Beograd podržao proteste Ne davimo Beograd podržao proteste

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd uputila je pismo podrške za protest "Ne damo Ljubu" koju vam prenosimo u celosti:

"Proteklih dana, sa pažnjom smo pratili dešavanja povodom smene direktora OŠ Svetozar Miletić, Miroljuba Mosurovića, i vašu borbu da do iste ne dođe. Za nas, vaša hraborost, upornost i entuzijazam predstavljaju važan i svetao primer građanskog ogranizovanja. 

Kvalitetno obrazovanje treba da bude dostupno svima, a uslovi školovanja takvi da deci pružaju mogućnost da razviju sopstvene potencijale, nova interesovanja i da steknu znanja, veštine i vrednosti koje im omogućavaju da budu dobri, zadovoljni, srećni i solidarni građani i građanke. 

O obrazovanju moramo da razgovaramo svi mi - đaci, nastavnici i nastavnice, roditelji, stručnjaci za obrazovanje i građani i građanke, jer se obrazovanje i budućnost naše dece i tiče svih nas i našeg društva. 

Ministarstvo prosvete bi moralo da pokrene razgovor o javnom obrazovanju, umesto što teži da isključivo odozgo upravlja školama.

Ovo pismo podrške vama, roditeljima, bivšim i sadašnjim đacima i nastavnicama i nastavnicima, šaljemo sa verom da će vaši napori rezultirati uspehom, te da će se nadležni prihvatiti vrednu lekciju iz građanske solidarnosti, organizovanja i otvorenog dijaloga".

Podsetimo, bivši i sadašnji đaci, njihovi roditelji i nastavnici, protestima pokušavaju da spreče smenu omiljenog direktora Miroljuba Mosurovića. Ali "Ne damo Ljubu" poslednjih dana uveliko prevazilazi okvire školskog dvorišta.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti