Inovacioni vaučeri koje koristi Slovačka potencijal i za Srbiju

14.02.2018. 10:01 0
Slovačka podstiče inovacije Slovačka podstiče inovacije

Slovačka ulaže i značajna sredstva u popularizaciju inovacija sa ciljem izgradnje i jačanja preduzetničke kulture u oblasti inovacija i digitalne ekonomije.

Ministar za inovacije Nenad Popović sastao se sa predstavnicima Slovačke energetske i inovacione agencije i tom prilikom poručio da postoji značajan potencijal za unapređenje saradnje dve zemlje u oblasti inovacija.

Popović je posebno istakao značaj razmene iskustava u oblasti primene mehanizma Inovacionih vaučera, koji Slovačka već godinama koristi, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

"Slovačka je već primenila ovaj mehanizam i postigla odlične rezultate. Kroz ovaj program država podstiče saradnju firmi i naučnih instituta i fakulteta. Cilj nam je da što veći broj kompanija i preduzetnika aplicira za Inovacione vaučere. To je način da inoviraju svoje proizvode, a to znači bolju prodaju na tržištu, nova radna mesta i veće plate", istakao je ministar Popović.

Slovačka ulaže i značajna sredstva u popularizaciju inovacija sa ciljem izgradnje i jačanja preduzetničke kulture u oblasti inovacija i digitalne ekonomije.

"Evropska unija je opredelila više od 30 miliona evra za programe promocije inovacija medju preduzetnicima u Slovačkoj. Očigledno je da EU vidi svoju budućnost u razvoju inovacija i ekonomije znanja. To je put kojim treba da ide i Srbija", zaključio je Popović.


Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

Sedam godina rada Nestlé fabrike u Surčinu

Prehrambena industrija ima veliku ulogu u stvaranju prehrambenih navika, i zato je važno da osluškuje i odgovara na zahteve potrošača koji danas traže proizvode sa smanjenim udelom šećera, soli, za...

25.05.2018. 11:45 NE Detaljnije