Još se ne zna kada će prodaja IMK 14. oktobar u stečaju

11.01.2017. 12:00 Beta 0
Firmama u stečaju niska cena Firmama u stečaju niska cena

Za IMK 14.oktobar u stečaju još neće biti objavljivan oglas za prodaju, a u Agenciji ne navode ni kada će prodaja nepokretne imovine Fabrike ulja u stečaju biti.

Oglasi za prodaju imovine kruševačkih preduzeća Konfekcija Zvezda, Savremeni dom i Branko Perišić, koja su nakon neuspešnih privatizacija i višegodišnjeg restrukturiranja otišla u stečaj, trebalo bi da budu objavljeni u prvom kvartalu ove godine, rečeno je Beti u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika.

Od osam preduzeća iz Kruševca, koja su posle neuspelih privatizacija bila u restrukturiranju, šest je završilo u stečaju pošto je prestala zaštita države od poverilaca. 

U stečaj su otišla preduzeća Zvezda, Fabrika ulja, Savremeni dom, Hemijska industrija Župa, IMK 14. oktobar i pekarska industrija Branko Perišić. 

Iz stečaja je, kao pravno lice, prodata Župa, dok za celokupnu imovinu IMK 14.oktobar na tri oglašene prodaje nije bilo zainteresovanih kupaca. Za tu, nekada najveću kruševačku fabriku, prema tvrdnjama lokalnih političara, zainteresovana je češka kompanija Tatra. 

U Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika su naveli da je za 14. oktobar u pripremi oglas za prodaju pogona u Brusu, a da za lokaciju u Kruševcu još neće biti objavljen novi oglas. 

Oglašavanje prodaje dela pokretne imovine Fabrike ulja očekuje se uskoro, dok se rok za prodaju nepokretne imovine ne zna, jer to, po navodima Agencije, zavisi od procene i saglasnosti Agencije za restituciju.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti