Jovanović: Sramota je što nije formiran anketni odbor za poplave u Obrenovcu

16.05.2018. 14:05 NE 0
Nikola Jovanović s građanima Foto:NS Nikola Jovanović s građanima Foto:NS
Narodna stranka obeležila je danas u Obrenovcu godišnjicu poplava, koje su u toj opštini 2014. godine odnele 17 života i prouzrokovale neprocenjivu materijalnu štetu.

Omladina Narodne stranke je, tim povodom, sa mosta na reci Kolubari položila u vodu 17 ruža, u spomen na postradale.

 Potpredsednik Narodne stranke i zamenik šefa odborničke grupe Savez za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je da je skandalozno što nikada nije formiran anketni odbor koji bi utvrdio prave i sistemske razloge potopa grada, kao i predložio mere prevencije, kako se to više nikada ne bi ponovilo ni Obrenovcu niti bilo kojem drugom gradu u Srbiji.

"Sa žaljenjem konstatujemo i da veliki broj privrednika nije pravično i srazmerno obeštećen, naročito imajući u vidu činjenicu da je za srazmere pričinjene štete odgovoran i ljudski faktor, kako na opštinskom, tako na gradskom nivou", izjavio je Jovanović. Jovanović je u razgovoru sa građanima Obrenovca predstavio plan Narodne stanke za ovu beogradsku opštinu, koji obuhvata bolju saobraćajnu povezanost sa Beogradom, sanaciju pepelišta, proširenje daljinskog grejanja na teritoriju čitave opštine, kao i program podsticaja za preduzetnike i mlade. U razgovoru sa građanima ispred Narodne stranke su učestvovali i gradski poverenik za i odbornik Dušan Raičković, kao i opštinski poverenik Igor Vasiljević.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

PUPS o ukidanju zakona o penzijama: Zasluženo

Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) saopštila je da podržava najavu o ukidanju Zakona o privremenom smanjenju penzija. Ta stranka navela je da podržava i najavu da već od jeseni ili najka...

26.05.2018. 13:37 B92 Detaljnije