Kasne radovi na auto-putu ka Grčkoj

19.05.2017. 09:11 0
Autoput će, kažu, nadležni, biti gotov do kraja godine Autoput će, kažu, nadležni, biti gotov do kraja godine

Na Koridoru 10, kroz Srbiju i Makedoniju, i ove godine će se raditi tokom leta. Kod nas se grade dve deonice - u Grdeličkoj klisuri i od Srpske kuće do Levosoja.

Dok putnici razmišljaju kojom trasom da se upute ka Grčkoj i da li da idu preko Bugarske ili starom rutom kroz Makedoniju, i srpski i makedonski građevinci privode kraju radove na izgradnji južnog kraka Koridora 10.

Nastupajuća letnja sezona trebalo je da bude prva u kojoj će turisti koji letuju na Egejskom moru, umesto vijugavim putem kroz Grdeličku klisuru, do grčke obale stizati auto-putem. 

Svi rokovi su probijeni, a nova obećanja kažu da će posao biti završen do kraja godine. Dobra vest je da se konačno nazire kraj ovog velikog posla. U Srbiji se gradi oko 34, a u Makedoniji još 28 kilometara auto-puta. 

U "Koridorima Srbije" za Večernje Novosti kažu da je tačno da radovi kasne, ali da sa izvođačima još nisu potpisani aneksi ugovora. Za njih nema dileme da će do kraja godine ova trasa konačno biti kompletirana. Do tada će vozači morati da se "mimoilaze" sa majstorima na pojedinim deonicama. 

Od Grdelice do Vladičinog Hana će i ove sezone moći sa postojećeg magistralnog puta da posmatraju kako teku radovi u Grdeličkoj klisuri, koja predstavlja najveći izazov za neimare. Na deonici dugoj 26,3 kilometra, koja je izuzetno teška, u toku je izgradnja 33 mosta, a grade se i dva tunela, od kojih će jedan biti najduži na auto-putevima u Srbiji, sa prosečnom dužinom od 1.804 metra. 

Od Vladičinog Hana do Srpske kuće vozači će moći, kao i lane, da voze auto-putem 35 kilometara, a potom se opet vraćaju na magistralu, do Levosoja.

I makedonski putari su probili rokove. Na delu putnog Koridora 10 kroz Makedoniju poslednja deonica auto-puta u izgradnji od Demir Kapije do Smokvice duga je 28,2 kilometra. U resornom Ministarstvu transporta i veza tehničke vlade u Skoplju bilo je najavljeno da će biti završena ovog meseca.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

Sedam godina rada Nestlé fabrike u Surčinu

Prehrambena industrija ima veliku ulogu u stvaranju prehrambenih navika, i zato je važno da osluškuje i odgovara na zahteve potrošača koji danas traže proizvode sa smanjenim udelom šećera, soli, za...

25.05.2018. 11:45 NE Detaljnije