Knap: Nemačke firme zainteresovane za izmeštanje proizvodnje u Srbiju

16.04.2018. 08:44 B92 0
Foto: N1 Foto: N1

Predsednik Nemačko-srpske privredne komore Martin Knap kaže da je veliki broj nemačkih firmi zainteresovan za izmeštanje proizvodnje na Zapadni Balkan i Srbiju.

One su takođe zainteresovane i za saradnju sa srpskim preduzećima koja bi bila njihovi dobavljači. 

U izjavi za Tanjug pred današnju posetu Beogradu privredne delegacije koju predvodi premijer nemačke savezne pokrajine Baden-Virtenberg Vinfrid Krečman, a u organizaciji Nemačko-srpske privredne komore, Knap je ukazao da je komora organizovala i niz B2B (biznis ka biznisu) razgovora. 

"Premijer Baden-Virtenberga dovodi sa sobom predstavnike 10 nemačkih preduzeća iz oblasti obrade metala, auto industrije, drvne industrije koja su zainteresovana da stupe u saradnju sa sprskim preduzećima. Nemačko srpska privredna komora je u okviru ove posete organizovala i brojne B2B (biznis ka biznisu) razgovore. 

"Mi organizujemo i 'Dane nabavke' - odnosno spajanje partnera, gde dolaze predstavnici nemačkih firmi koji ovde traže svoje dobavljače", dodao napomenuo je Knap. 

Važno je da, kako je istakao, preduzeća koja u ponedeljak budu došla iz Baden Vitenberga ostanu u Srbiji i da ovde investiraju i podignu svoju proizvodnju. 

Prema rečima Knapa, Baden Vitenberg spada u privredno najjače nemačke savezne pokrajine pored Bavarske i Esena. 

U samoj pokrajini živi oko 40.000 Srba koji, kako je naveo, predstavljaju vrlo značajan most između te pokrajine i Srbije. 

Baden-Virtenberg odlukuje to što skoro u svakom selu ima jedno srednje preduzeće sprecijalizovano u svojoj braniši i vodeće je na svetskom tržištu, naglasio je predsednik nemačko-srpske privredne komore. 

"Ako tako neko preduzeće pokaže interesovanje ili razmišlja da investira u Srbiju da svoju proizvodnju izmesti u nju, onda je to interesantno za Srbiju i njenu privredu", zaključio je Knap.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti