Kompanije i dalje retko obaveštavaju kandidate o ishodu konkursa za posao

11.01.2017. 16:58 B92/Infostud 0
Poslodavci u Srbiji uglavnom nemaju poslovnu kulturu da obaveste kandidata o ishodu konkursa Poslodavci u Srbiji uglavnom nemaju poslovnu kulturu da obaveste kandidata o ishodu konkursa

Izostanak povratne informacije o ishodu konkursa iz kompanija i dalje je najslabije ocenjen od strane kandidata koji konkurišu za posao.

I protekle godine su kandidati koji putem sajta Poslovi.infostud.com konkurišu za posao, u okviru istraživanja Oceni put do posla dali svoj sud o načinu na koji su poslodavci organizovali proces selekcije i regrutacije u svojim kompanijama.

Tom prilikom je ocenama od 1 do 5 bodovan način na koji je kompanija zakazala intervju, kvalitet dobijenih informacija o radnom mestu, brzina završetka procesa selekcije, kao i obaveštavanje o ishodu konkursa. 

Način na koji je kompanija zakazala test ili intervju ostaje među najbolje ocenjenim aspektom u procesu selekcije, dok je ocena za obaveštavanje kandidata o ishodu konkursa za posao ostala gotovo nepromenjena u odnosu na prethodnu godinu. 

U istraživanju je ove godine popunjeno 82035 upitnika, što je za oko 1 500 više u odnosu na prošlu godinu. Pored toga, ocenjeno je znatno više konkursa za posao ( gotovo 17000), kao i veći broj pojedinačnih poslodavaca ( skoro 5000).


Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

Vučić: Javne finansije su pod kontrolom

Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je izjavio da su javne finansije pod kontrolom i da je važno da se dalje radi na jačanju makroekonomske sigurnost zemlje i na razvoju povoljnog poslovnog okru...

26.05.2017. 15:51 Beta Detaljnije