Krkobabić: Zadruge najbolji način da poljoprivrednici prodaju svoje proizvode

21.12.2017. 10:39 Beta 0
Milan Krkobabić, ministar za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić, ministar za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća

Predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Milan Krkobabić rekao je danas prilikom obilaska opštine Mionica da poljoprivrednici u Srbiji lakše mogu da plasiraju svoje proizvode na tržište ukoliko se udruže u zadruge.

Kako navodi PUPS, Krkobabić je posetio gazdinstvo Bojinović u selu Robaja i rekao da je najveći problem srpskog seljaka plasman na tržište i dodao da zato treba da se uključe u zadruge da bi se uključili u tržišnu utakmicu. 

Krkobabić je na završnoj konvenciji PUPS pred lokalne izbore u Mionici, kazao da je za razvoj sela neophodno obnoviti zadrugarstvo i da selo ne može da opstane ukoliko nema zadrugu, ambulantu, školu, crkvu i poštu. 

"Samo razvojem zadruga, udruživanjem postojećih u složene zadruge, uz veliku podršku Vlade koja je ovog puta evidentna i opipljiva, srpska sela će moći da opstanu, da se razviju, da zadrže mlade i verovatno povrate mnoge koji su otisli", rekao je Krkobabić.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti